Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Predsjednik PEV-a zahvalio i čestitao

Predsjednik PEV-a, p. Giorgio Grlj uputio je riječi zahvale dosadašnjem predsjedniku Republike Hrvatske dr. Ivi Josipoviću za njegov doprinos u jačanju položaja manjinskih vjerskih zajednica u Hrvatskoj, te čestitku novoizabranoj predsjednici Republike Hrvatske, gđi. Kolindi Grabar Kitarović. U zahvali dr. Josipoviću se kaže: 

Poštovani Predsjedniče, g. Josipović,

Koristimo priliku da Vam se na kraju Vašeg mandata kao predsjednika Republike Hrvatske u ime svih crkava reformacijske baštine okupljenih u Protestantskom evanđeoskom vijeću u RH (PEV) najsrdačnije zahvalimo na Vašem odnosu prema manjinskim vjerskim zajednicama. U našoj će povijesti zauvijek ostati zapisane Vaše posjete našim bogoslužjima i bogoslužbenim prostorima i radosni trenuci koje smo s Vama mogli dijeliti. Također će ostati upamćeni i prijemi povodom Dana reformacije u Vašem uredu na Pantovčaku.

Molimo se Bogu da Vas u nastavku Vašeg osobnog i profesionalnog života obdari zdravljem, mudrošću i snagom za sve izazove koji pred Vama stoje.

U ime vjernika članica PEV-a
p. Giorgio Grlj, predsjednik

A u čestitci, novoj predsjednici:

Poštovana Predsjednice, gđo. Grabar Kitarović,

U ime crkava i vjernika članica Protestantskog evanđeoskog vijeća u RH (PEV) koje okuplja preko 140 mjesnih crkava čestitam Vam na izboru za predsjednicu Republike Hrvatske.

Molimo se Bogu da vam podari državničke mudrosti kako biste svojim autoritetom stvarala takvo ozračje u kojemu će se svi osjećati dobrodošli sukreatori one stvarnosti koju ćemo ostaviti u naslijeđe našoj djeci.

Neka godine Vašeg mandata ostanu upamćene u povijesti kao godine kad je Republika Hrvatska učinila iskorak i promijenila smjer, postajući zemlja mogućnosti i napretka na duhovnom i materijalnom planu.

U ime članica PEV-a
p. Giorgio Grlj, predsjednik

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher