Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Predsjednik Josipović na Božić u Kršćanskom centru ”Riječ Života”

ZAGREB, 25. prosinca 2014. – Predsjednik Republike Ivo Josipović sa suprugom Tatjanom i suradnicima posjetio je na Božić pastore i vjernike Kršćanskog centra »Riječ Života« koji su ga srdačno dočekali i zahvalili mu za podršku u njihovoj borbi da dobiju prava koja imaju i druge vjerske zajednice.

Čestitavši im Božić, predsjednik je rekao da je Božić dan ljubavi, mira, pomirenja, dobrih želja, suradnje te zaželio da im takva bude i cijela iduća godina. Vaši su čelnici unutar koalicije pokazali veliku upornost boreći se za vaša prava, kazao je Josipović dodavši kako mu je bila čast, koliko je to bilo moguće u njegovim nadležnostima, pomoći da ostvare ono što su sada i ostvarili.

Crkve reformacijske baštine, članice Hrvatske kršćanske koalicije su nedavno potpisale Ugovor o pitanjima od zajedničkog interesa s Vladom. Predsjednik Josipović zaželio im je da svoje vjerske slobode, svoja vjerska prava, ostvaruju u punoj mjeri. Jer, istaknuo je Josipović, »Hrvatska jest i mora biti zemlja vjerskih sloboda«. Pastor Kršćanskog centra »Riječ Života« Damir Šićko Alić zaželio je dobrodošlicu predsjedniku Josipoviću kojega, kako je rekao, iskreno cijeni te mu zahvalio za svu podršku koju su imali od njega, sve ovo vrijeme, u njihovoj borbi da dobiju prava koja imaju i druge vjerske zajednice.

Predsjednik Hrvatske kršćanske koalicije Mario Dučić istaknuo je da su članice te koalicije tek nedavno, nakon više od desetak godina, izborile svoja vjerska prava i potpisale Ugovor o pitanjima od zajedničkog interesa s Vladom. Ugovor regulira dušebrižničko djelovanje crkava u bolnicama i kaznionicama, pitanje vjeronauka, priznavanje crkvenog vjenčanja i financiranja iz državnog proračuna.

»Tijekom naše pravne borbe za ostvarivanje navedenih prava, odnosno potpisivanje Ugovora od zajedničkog interesa s Vladom, predsjednik Josipović otvoreno je podržavao crkve članice Hrvatske kršćanske koalicije u njihovim nastojanjima i od samih se početaka aktivno zalagao ne samo za članice Hrvatske kršćanske koalicije, nego i za isti pravni položaj i sva zakonska i vjerska prava svih vjerskih zajednica u Hrvatskoj«, rekao je Dučić.

(Izvor: HINA/ http://www.novilist.hr/)

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher