Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Poziv na post i molitvu za Izbore 2015.

U nedjelju 08. studenoga 2015. održat će se izbori za zastupnike u Hrvatski Sabor. Ovi izbori su bitni za cijelu zemlju jer o njihovim rezultatima ovisi i budućnost Hrvatske. Važno je da i mi kao vjernici ozbiljno pristupimo tome, te da cijeli proces oko izbora nosimo u svojim molitvama. Zato i ova inicijativa da se vjernici denominacija PEV-a uključe u lančani post i molitvu za nadolazeće izbore.

Dakle, preporučujem prije svega da se obavljaju prošnje, molitve, molbenice i zahvalnice za sve ljude, za kraljeve i sve koji su na vlasti, da provodimo miran i spokojan život u svoj bogoljubnosti i ozbiljnosti. To je dobro i ugodno pred Spasiteljem našim Bogom, koji hoće da se svi ljudi spase i dođu do spoznanja istine. (1. Tim. 2: 1-4)

Pozivamo stoga sve crkve da među svojim članovima pokrenu lanac posta i molitve za Božju volju u izboru vlasti u Hrvatskoj. Postom i molitvom valja pokriti dane od ponedjeljka 26. listopada 2015. do nedjelje 08. studenoga 2015. Svaka zajednica neka napravi popis onih koji žele postiti i moliti za vlasti u Hrvatskoj i izaberu pojedini dan koji će izdvojiti s tom nakanom.

Time ćemo i Bogu i ljudimo pokazati da nam je zaista stalo ne toliko do političkih promjena, već prije svega do duhovnih promjena u našoj dragoj Hrvatskoj. Bog može učiniti mnogo, ako su njegova djeca jedinstvena i jednodušna u traženju Njegove volje.

Mnogo može žarka molitva pravednikova. (Jakov. 5:16b)

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher