Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Poziv iz Tuzle – Poziv iz BiH

 (Foto: tvsa.ba)

BiH, 7. veljače 2014. (IBA) – Kako izvješćuju svi mediji, situacija u susjednoj nam državi Bosni i Hercegovini u zadnja je dva dana sve teža. Demonstracije širom zemlje prouzročile su veliku štetu kao i mnoštvo ozlijeđenih. Tuzla je grad gdje je sve započelo da bi se nemiri proširili na cijelu BiH.

Tea Deak, naša suradnica iz Tuzle, živeći u blizini zgrade Vlade tuzlanskog kantona, a koja je tijekom dana spaljena, javlja o sukobima, i ozlijeđenima. Demonstracije je započela grupa građana, nezadovoljnih ekonomskom situacijom u BiH. Jučer su se demonstracijama pridružili i studenti. Jedan od Wave volontera je povrijeđen i nalazi se u bolnici. Kriminalci su iskoristili priliku za krađu iz trgovačkih centara i trgovina.

Protesti su se iz Tuzle proširili i na druge dijelove zemlje. Osnovne i srednje škole otkazale su nastavu dok Wave volonteri nastavljaju s redovitim aktivnostima u Školi za djecu s posebnim potrebama. Veliki broj volontera se morao probijati kroz demonstracije kako bi došli do škole. ‘Ponosna sam na svakoga od njih’, kazuje Deak i nastavlja, ‘na povratku iz crkve prošli smo kroz ‘ratnu zonu’ između specijalaca i demonstranata. Veliki broj ljudi iz crkve živi u dijelu grada koji je u centru zbivanja. Molite se za njihovu sigurnost.’

Vlasti u Domu za nezbrinutu djecu ponašaju se kao da se ništa ne događa. Najmlađe dijete koje je nađeno na demonstracijama imalo je samo dvanaest godina. Puno je djece iz Doma otišlo na demonstracije. Pastor Željko otišao je pred zgradu Vlade zajedno sa nekoliko volontera potražiti djecu i uspio pronaći dvoje koji su se nalazili na prvoj liniji prosvjeda ispred zgrade Vlade. Veliki broj Wave volontera otišao je u Dom za djecu kako bi ih spriječio u odlasku na prosvjede. Oko 16 sati kad je počela gorjeti zgrada Vlade vjernici mjesne crkve uspjeli su pronaći još jedno dijete i odvesti ga na sigurno mjesto.

‘Poseban je osjećaj biti dio Wavea u Bosni danas. U ovim ludim zbivanjima kroz koje smo prolazili osjetila sam zahvalnost Bogu na svakom volonteru u timu i za svaku osobu koja je dio kućne grupe. Večeras izgleda da se situacija smiruje. Sutra je novi dan. Držite nas i dalje u molitvama’, poručuje Tea Deak iz Tuzle.

(preuzeto s www.baptist.hr)

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher