Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Posljednji ispraćaj i sahrana Mladena Jovanovića

Zagreb / Donji Zagon, 11. rujna 2013. (IBA) – Na zagrebačkom je Mirogoju održan ispraćaj mr. sc. Mladena Jovanovića, propovjednika Kristove crkve u Zagrebu i glavnoga tajnika Protestantskog evanđeoskog vijeća, koji je iznenada preminuo 6. rujna u Zagrebu.

Na ispraćaju su se okupili brojni vjernici iz crkava sljednica reformacije (Kristova crkva, Crkva Božja, Savez baptističkih crkava, Evanđeoska pentekostna crkva) te prijatelji i poznanici brata Mladena.

Nakon što su okupljeni izrazili sućut obitelji, uvodnu je riječ utjehe i molitvu vodio Mislav Ilić iz Kristove crkve u Zagrebu, dok je o djelu Mladena Jovanovića, kao i njegovim aktivnostima posebno u Protestantskom evanđeoskom vijeću, govorio dr. sc. Petar Kuzmič, rektor Evanđeoskog teološkog fakulteta u Osijeku.

Svoje su dojmove o radu brata Mladena Jovanovića, kao i o njihovoj međusobnoj suradnji izrekli Mladen Dominić, predstojnik Vijeća Kristovih crkave, te Jasmin Avdagić, starješina Kršćanske crkve u Šibeniku. Posebno su naglasili kako je Kristova ljubav bila vidljiva kroz djela koja je činio brat Mladen, dok je dr. sc. Tom Sibley, dekan Biblijskog instituta u Zagrebu, također naglasio svoju zajedničku suradnju u radu s bratom Mladenom.

Vladimir Pšenko, voditelj Misije Kristove crkve u Vukovaru, čitao je biblijski tekst iz Poslanice Filipljanima, a mješoviti je zbor prigodno popratio ispraćaj.

Pogreb u Donjem Zagonu
Pogreb u Donjem Zagonu

Istoga je dana poslije podne održana sahrana u Donjem Zagonu, pored Novog Vinodolskog, pred oko dvjestotinjak nazočnih. Prigodnu je riječ utjehe i biblijsku poruku predočio riječki baptistički pastor Giorgio Grlj, naglasivši značenje Kristova uskrsnuća, koje se nalazi ponad tužnoga pogrebnog skupa, a na čemu se temelje vjera i nada. “Iako danas stojimo pred otvorenim grobom, iako se danas rastajemo od čovjeka koji je svoj život posvetio evanđelju Isusa Krista, već i kratki osvrt na njegov život svjedoči o istinitosti apostolovih riječi: Vaš trud u Gospodinu nije uzaludan!“ – zaključio je pastor Grlj. Potom je Stevo Dereta, iz riječke Baptističke crkve, održao nekoliko prigodnih riječi o životnom putu brata Mladena te o suradnji s njime. Emotivnim riječima i pjesmom oprostili su se od svoga oca i Mladenova djeca, kći Andrea i sin Kristijan.

Još je jedan velikan hrvatskoga kršćanstva otišao svome Bogu. Velikan zato što je Bog u njemu bio velik.

O ispraćaju Mladena Jovanovića izvijestila je i HTV emisija Duhovni izazovi: http://www.youtube.com/watch?v=93_dAjp_2Dc&feature=share

Sućuti iz evanđeoskih alijansi:

S velikom sam tugom pročitao email o Mladenovu odlasku. To je sigurno bio veliki šok za obitelj ali i za sve vas i vjerojatno će još jako boljeti tijekom nekog vremena.

Nisam imao privilegiju upoznati Mladena. No, iz onoga što sam o njemu čuo znam da je bio vrlo aktivan u Božjem djelu.
Ovaj tjedan sam na putu od srijede do petka te stoga ne mogu biti nazočan na pogrebu. Molim te prenesi moju iskrenu sućut Mladenovoj obitelji i braći i sestrama iz PEV-ovske obitelji. Neka vas Gospodin dotakne, utješi i bude uz vas na poseban način.

Usred sve žalosti budite također sposobni slaviti Mladenov život. On je završio utrku i sada je u Gospodnjoj prisutnosti. Neka njegov život bude ohrabrenje svima nama da dobro istrčimo svoju utrku.

U ime obitelji Europske evanđeoske alijanse, vaš
Thomas Bucher, glavni tajnik EEA

 

Mladenov je odlazak strašan gubitak. Ponekad ne razumijem način na koji naš Gospodina postupa s nama! Vjerujemo da je njegov posao završen, no naša je želja bila da ga još neko vrijeme slušamo.

Molimo prenesite pozdrave njegovoj supruzi i obitelji. Stojimo uz vas u Njemačkoj evanđeoskoj alijansi.

Uzdajući se u našeg Gospodina
Hartmut Steeb, glavni tajnik DEA

 

Želimo izraziti našu iskrenu sućut Protestantskom evanđeoskom vijeću i cijeloj evanđeoskoj zajednici povodom odlaska brata Mladena Jovanovića.

Uvjeravamo vas da ste u našim molitvama i molbama Bogu da utješi sva srca, a posebice srca članova Mladenove obitelji.
Čini nam se kao da se nebesa približavaju našim srcima dok mnogi naši dragi odlaze u Njegovu prisutnost, te stoga gledamo prema naprijed očekujući dan uskrsnuća koji nam postaje sve draži.

U ime koordinacije Grčke evanđeoske alijanse,
Rev. Fotis Romeos, glavni tajnik

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher