Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Pomaganje poplavljenima u Makedoniji

Agape Makedonija, nakon što su poplavila pojedina područja u Makedoniji, započela je s humanitarnim radom te je dijelila više puta higijenske artikle i odjeću nastradalim osobama. Upravo je ta potreba jedna od najvećih u sadašnjem trenutku.

Pripadnici Agape Makedonija, dok su dijelili pomoć, srdačno su razgovarali s nastradalima, jer većima od njih su u očajničkim potrebama, pošto su u poplavama doživjeli velike gubitke. Veliki dio poplavljenih područja se čisti od strane pripadnika policije, vojske i dobrovoljaca, ali još uvijek postoje velike potrebe te će proći dosta vremena da se nastradali ljudi vrate u svoje normalne živote.

Ono što je predivno u toj nevolji je pomaganje i Makedoncima i Albancima, a oni zajedno rade na otklanjanju problema, ne pitajući, pri tome, za vjeru, naciju ili političku opredjeljenost.

U kontaktima sa nastradalima, pripadnici Agape Makedonija imalu su priliku saslušati nastradale, koji su željeli govoriti o svojim problemima. U poplavama uništene su brojne kuće, namještaji I električni uređaji u njima. Sve što je ostalo bilo je samo blato u domovima. Velika količina namještaja se čisti i baca, a sada se obavlja i dezinfekcija i deratizacija. Hvala Bogu da nije bilo pojava epidemija niti bolesti. Osim toga i na poplavljenim područjima mnogim nastradalima uništena su i poljoprivredna zemljišta.

Vjerni, molite za volontere iz Agape Makedonija, koji rade među tim ljudima, da upućuju riječi ohrabrenja nastradalima i molite za nastradale da se vrate što prije u normalni život.

To je važno i zbog početka školske godine u rujnu, te molite da sve škole budu spremne primiti tu djecu, tako da oni mogu nastaviti sa svojim školovanjem.

Bog vas blagoslovio.

Mirčo Andreev

Agape Makedonija

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher