Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Papa zamolio Protestante za oprost

Nakon prelaska praga Svetih vrata Bazilike sv. Pavla izvan zidina s pravoslavnim mitropolitom i anglikanskim nadbiskupom, Papa Franjo je zazvao Božju milost nad razdvojene kršćane i ispričao se za vrijeme kad su katolici povrijedili pripadnike drugih vjeroispovijesti.

“Kao biskup Rima i pastir Katoličke Crkve, molim za milost i oprost za ne-evanđeosko ponašanje od strane katolika prema kršćanima drugih crkava”, rekao je Papa u ponedjeljak na molitvi završavajući Tjedan molitve za jedinstvo kršćana.

“Tražimo prije svega oprost za grijeh naših podjela, koje predstavljaju otvorenu ranu na tijelu Kristovu”, rekao je papa Franjo.

“U isto vrijeme, tražim od sve svoje katoličke braća i sestara da oproste ako su danas ili nekad u prošlosti bili povrijeđeni od drugih kršćana”, rekao je on. “Ne možemo izbrisati ono što se dogodilo, ali ne želimo dopustiti da teret prošlih grešaka nastavi trovati naše odnose.”

Kao što je uobičajeno, papa Franjo vodio je službu u rimskoj Bazilici svetog Pavla izvan zidina, koju tradicija drži grobnicom apostola. Pravoslavni mitropolit Gennadios, predstavljajući ekumenskog patrijarha, i anglikanski nadbiskup David Moxon, predstavljajući nadbiskupa Canterburyja, pridružili su se Papi u molitvi na grobu svetoga Pavla na početku službe.

Više na: Catholic Herald

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher