Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Osvrt na 44. Dolinu blagoslova

 

U subotu, 28. veljače 2015. u prostorijama hotela „Lav“ u Vukovaru održana je još jedna  Dolina blagoslova,  44. ekumenski pjesnički i glazbeni susret . Bogatstvo različitosti moglo se čuti u sadržajnom programu u kojem su sudjelovali glazbenici i pjesnici iz  Vukovara, Osijeka, Borova Naselja, Belišća, Cerne i Tordinaca.

Program je započeo riječima gospodina Vladimira Pšenka i gospodina Mateja Lazara Kovačevića, organizatora ovog predivnog ekumenskog događanja. Potom je uslijedila pjesma benda „Dolina blagoslova“ koja nas je pozvala da slijedimo Isusa, jer je Isus, put koji do cilja vodi i koji trebamo slijediti. U nastavku je otpjevana i pjesma Ti ne odustaješ, koju je također otpjevao bend domaćin.

Potom je uslijedila pjesma Radost s neba koju je izveo glazbeni sastav „Rijeka života“ iz Belišća predstavljajući nam tako svoji novi istoimeni nosač zvuka. Voditelj sastava gospodin Vlatko Majetić obratio se publici s nekoliko riječi u kojima je predstavio proces nastajanja nosača zvuka ali isto tako i dugogodišnji rad njihova sastava. Uslijedilo je još nekoliko veselih pjesama koje su u svojoj dinamičnosti  osvojile publiku.

VIS Franjevačke mladeži iz Borova Naselja nastavio je s pjesmama  Ljubav nije Ljubljena i Oprosti majko dajući ovom susretu notu rimokatoličke duhovne tradicije.

U pjesničkom dijelu programa nastupila je Mirjana Duvnjak iz Vukovara s poezijom Isusov poziv i Mato Godanj iz Cerne sa svojom poezijom u kojoj iskazuje zahvalnost Bogu.

U nastavku programa svoj glazbeni doprinos dala je i Nataša Vukadinović iz Osijeka, otpjevavši pjesmu Znaš li tko te ljubi silno i dajući ovome susretu i  notu iz pravoslavne duhovne tradicije.

Poznati vukovarski kantautor Zoran Hornjak otpjevao je pjesmu Zidovi se opet  ruše, a gospođa Dragica Aleksa iz Berka izmolila je Molitvu za mir (Franjo Asiški), pozvavši nas na zajedništvo. VIS Franjevačke mladeži iz Borova Naselja još jednom je nastupio otpjevavši pjesmu Sveti plam, dok je bend Doline Blagoslova nastavio u istom ritmu s pjesmom Evo me i Što bih bez tebe, Gospode, ja? u čemu im se pridružila i sva nazočna publika.

Nakon susreta osjetila se radost zajedništva te je i ovaj put Dolina suza pretvorena u Dolinu blagoslova, svjedočeći bogatstvo različitosti kršćanskih denominacija. Nema ljepšeg zajedništva od zajedništva sa svojim bližnjima!

 

Nataša Vukadinović

 

Mala priča o Dolini blagoslova
https://youtu.be/9WWr7JwycXg

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher