Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Osnovano tijelo za pripremu obilježavanja 500-te obljetnice Reformacije

Ref500-Logo2Zagreb 9. lipnja 2016. (IPA) – U prostorijama Hrvatskog biblijskog društva u Zagrebu, okupili su se predstavnici Protestantskih crkava i Crkava reformacijske baštine u Hrvatskoj kako bi dogovorili zajedničke projekte glede nadolazeće 500. obljetnice reformacije. Nazočni su bili: Branko Berić, biskup Evangeličke crkve u Republici Hrvatskoj, János Kopácsi Kettős, biskup Reformatske kršćanske crkve Mađara u Hrvatskoj, Jasmin Milić, biskup Protestantske reformirane kršćanske crkve u Republici Hrvatskoj, Željko Mraz, tajnik Saveza baptističkih crkava u Republici Hrvatskoj, Vedran Đulabić, tajnik Evanđeoske pentekostne crkve u Republici Hrvatskoj, Matej Lazar Kovačević, nadglednik Crkve Božje u Republici Hrvatskoj, Mladen Dominić, predsjednik Kristovih Crkava u Republici Hrvatskoj Mario Dučić, predsjednik Crkve Cjelovitog Evanđelja te Giorgio Grlj, predsjednik Protestantskog evanđeoskog vijeća (PEV).

Na sastanku, kojega je predvodio predsjednik PEV-a, Giorgio Grlj postignuta je suradnja predstavnika navedenih crkava da se u cilju predstavljanja hrvatskog javnosti reformacije i hrva
tske reformacijske baštine u određenim projektima zajedno djeluje, a da crkve, udruge i savezi na lokalnim i denominacijskim razinama provode i svoje projekte.

Najznačajniji zajednički projekt bila bi središnja proslava u Zagrebu, u dvorani Lisinski uz to bi se održali i manji regionalni skupovi u Osijeku, Splitu i Rijeci.

Zajedničko tijelo djelovat će pod nazivom REFORMACIJA 500 HR

Razgovaralo se o ustrojstvu nekoliko radnih skupina poput znanstveno-izdavačke, glazbene, medijske, financijske i sl. a u cilju što kvalitetnije organizacije ove važne obljetnice.

Slijedeći susret zakazan je za 12. srpnja 2016. godine u Zagrebu.

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher