Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Okrugli stol povodom referenduma o ustavnoj definiciji braka

 

Zagreb, 27. studenog 2013. – Povodom predstojećeg hrvatskog referenduma o ustavnoj definiciji braka u Hrvatskom Saboru je 27. studenog održan okrugli stol, na kojem su sudjelovali predstavnici parlamentarnih stranaka, stručnjaci za ustavno pravo, članovi akademske zajednice, te predstavnici civilnog društva kao i gosti iz Švicarke i Švedske – kao predstavnici europskih kršćanskih političkih opcija.

Predsjednik udruge “Reforma”  Vatroslav Župančić, sudjelovao je također u raspravi u kojoj je istaknuto: da je predstojeći referendum izuzetan događaj od velike društvene važnosti .

Hrvatska je među rijetkim zemljama u svijetu koja ima priliku iskoristiti referendum kao institut i oruđe demokracije i stoga je nužno da se svi predstavnici društvene zajednice aktivno uključe u raspravu i sudjelovanje na istom.

Vrijednosti koje ovaj referendum promiče pokazuju da je većini u Hrvatskoj stalo do braka i obitelji,  a crkve, vjerske zajednice i vjernici imaju na tom području izrazito afirmativnu ulogu.

Vatroslav Župančić je u svojem izlaganju istakao da se u raspravama prije referenduma moglo čuti mnogo korisnih informacija glede funkcioniranja institucija, etičkih pitanja i demokracije, ali i rasprave na najnižim razinama i vrijeđanja, te je apelirao da se takav način rasprava i etiketiranja ne koristi u javnoj raspravi.

Udruga “Reforma” za promicanje etike, morala, obiteljskih vrijednosti i ljudskih prava, poziva sve građane da izađu na referendum i zaokruže ZA.

Vatroslav Župančić

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher