Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Održane strateške konzultacije

Dugo Selo, 14. siječnja 2017. (IBA) – U suorganizaciji Lausannskog odbora i njegove mreže osnivanja crkava i Protestanstakog evanđeoskog vijeća u Dugom Selu su održane Strateške konzultacije za osnivanje i osnaživanje crkava u Hrvatskoj.

Konzultacijama su prisustvovali pastori i suradnici evanđeoskih crkava u Hrvatskoj kako bi zajedno učili, planirali, molili i razgovarali o tome kako evanđeosko svjedočanstvo učiniti prisutnim i u onim djelovima Hrvatske gdje još nije prisutno. Konzultacije su posljedica već do sad održanih susreta: prvi u svibnju prošle godine u BC Zagreb-Dubrava i nakon toga pet regionalnih konzultacija diljem Hrvatske. Inicijatori i vrijedni organizatori su Stephen Bell i Emanoel Santos.

RonSkup je pozdravio Giorgio Grlj, predsjednik PEV-a, a tijekom trodnevnih konzultacija govorili su: Ron Anderson ispred Lausannskog odbora, Seth Vano iz Španjolske te Oivind Augland iz Norveške. Posebno je bio inspirativan Oivind koji je predstavio M4 inicijativu osnivanja novih crkava. Opširnije na web stranicama M4 Europe. Nadahnuto je propovijedao Darko Mikulić, pastor BC Slavonski Brod i sam pionir u osnivanju tamnošnje baptističke crkve.

Predstavljene su i inicijative prenošenja evanđelja kroz udruge: Karmen Horvat je govorila o Child Evangelism Fellowship i evangelizaciji romske djece, Stephen Bell o European Christian Mission i suradnji s misionarima iz Brazila i Ukrajine, Ratko Medan je govorio o mobilnoj aplikaciji ‘Biblija 365’ koja će tijekom veljače biti predstavljena crkavama, Dražen Glavaš o Euquip i GLS seminarima za obuku vođa, Damir Strbad o djelovanju Gideonita u Hrvatskoj, Domagoj Malović o udruzi Fokus, te Tim Berry iz International Mission Boarda, i Jerry Law iz Intentional Strategies for Transformation.

Unatoč nabijenom cjelodnevnom programu, bila je to prigoda za razgovor i upoznavanje ljudi iz raznih crkvenih pozadina, ali koji imaju isti cilj: ‘Doseći Hrvatsku za Krista zajedno.’ Prevođenjem gostiju govornika poslužili su Darko Mikulić i David Kovačević, a slavljenje je animirao Filip Horvat.

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher