Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Održana svečanost otvorenja nove splitske baptističke crkve

Split, 10. ožujka 2019. (IBA) – Nakon 24 godine beskućništva, vjernici splitske baptističke crkve dočekali su dan svečanog otvaranja novih crkvenih prostorija u njihovu vlasništvu. Mnoštvo je gostiju prispjelo iz svih krajeva Hrvatske od Andrijaševaca u Slavoniji pa do Dubrovnika kako bi s domaćinima podijelili radost.

Od dana kad se rodila odluka da se ide u kupovinu vlastitih prostora, Bog je potaknuo mnoge da se svojim doprinosima uključe. Tako su i crkve članice Saveza tijekom prošlogodišnjeg molitvenog tjedna sabrale rekordan novčani iznos, a značajna je pomoć došla od poslovnog čovjeka iz Indonezije. Sve je to, prema riječima domaćeg pastora Dražena Radmana, rezultiralo ovim prostorima koji nude dobre mogućnosti za daljnji rad zajednice. Veliki doprinos u uređenju prostora dao je Neno Sikirica koji je uz svoj redoviti posao u Obalnoj straži, mnoge sate posvetio koordiniranju radova.Željko Mraz, glavni tajnik Saveza podsjetio je na veliku žrtvu koju je u osnivanju crkve u Splitu imala šibenska crkva na čelu sa svojim pastorom Mihom. Od formiranja zajednice postojala je svijest među članovima o važnosti da sami financijski nose svog pastora. Financijsko sudjelovanje svih crkava članica Saveza pokazalo je koliko je svima Dalmacija u srcu, i kolika je želja da ta mala kupina vjernika bude blagoslov i za tako veliki grad kao što je Split, zaključio je Mraz.

Propovijedao je Toma Magda, predsjednik Saveza iz knjige proroka Ezekijela koji opisuje rijeku koja izvore iz onoga što je Božje i na svom se putu produbljuje kako bi na kraju onoga tko se prepusti Bogu posvema ponijela i po njemu donosila život krajem kojim protječe. ‘Vidiš li?’, pita Bog proroka, ‘vidiš li ono što se još fizičkim očima ne da vidjeti? ‘Vidite li vi ono’, upitao je Magda vjernike BC Split, ‘što se još ne vidi, a što Bog po vama želi učiniti u ovome gradu? Koliko god sad ovi zidovi negdašnjeg skladišta bili lijepi, Božja nakana nije da se crkva u njih zatvori već da baš poput rijeke iz Ezekijelova prorštva, poteče ovim gradom’, zaključio je pastor Magda.

Za blagoslov crkvenih prostora molili su pastori Ladislav Ružička i Nenad Kovačević. Psalam i poeziju Dražena Radmana nadahnuto je čitala profesorica Nikica Sikirica, a Judita Kočiš predvodila je glazbeni dio programa.

Reportažu s otvaranja prostora snimala je Hrvatska radio i televizija za emisiju ‘Zajedno u duhu’ na programu subotom na HTV1. Oko zajedničkog ručka pobrinule su se sestre, a svi sudionici slavlja su se rastali od domaćina s riječima zahvale i ohrabrenja  kako bi BC Split mogla nastaviti služiti i biti sol i svjetlo gradu Splitu.

(preuzeto s baptist.hr)

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher