Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Održana sjednica Predsjedništva PEV-a

U Zagrebu, 25. svibnja 2012. (IBA) – U prostorijama Kristove crkve u Kušlanovoj, ujedno i sjedištu Protestantskog evanđeoskog vijeća održana je sjednica njegova Predsjedništva. Tri su glavne teme dominirale sastankom.

Konačno je potvrđeno da se Sabor PEV-a, zakazan za 8. i 9. lipnja u Vinkovcima pomiče na jesenski termin. Vjerojatni datum Sabora ja 15. rujna u Zagrebu. Razlozi otkazivanja Sabora su tehničke naravi jer zbog spleta raznih okolnosti knjižica s Capetownskim predanjem nije zgotovljena na vrijeme, a kako je predstavljanje tog dokumenta s Lausanne 3 bio ključni sadržaj Sabora, odlučeno je da se knjižica i Sabor kvalitetno pripreme.

U želji da se vrata suradnje i zajedničkog djelovanja otvore i za druge protestantske crkve kao i kršćanske udruge, pristupilo se doradi Statuta. Radna je grupa priredila nacrt promjena, a na samoj su sjednici članovi predsjedništva dali svoje primjedbe a kroz konstruktivnu su raspravu promjene prihvaćene i uobličene u konačni tekst Statuta.

Mandat dosadašnjim dužnosnicima PEV-a je istekao pa je otvoren proces konzultacija za izbor novog predsjednika i glavnog tajnika.

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher