Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Održana Opća skupština Europske evanđeoske alijanse

Bad Blankenburg / Njemačka, 2. srpnja 2019.

Od 11. do 14. lipnja 2019. godine više od 70 sudionika iz više od 20 zemalja okupilo se na godišnjoj Općoj skupštini Europske evanđeoske alijanse (EEA), koja je održana u Bad Blankenburgu (Njemačka) kako bi razmotrilo kako evanđeoski kršćani diljem Europe mogu, u ovo vrijeme nesigurtnosti, dosegnuti s porukom nade i ljubavi više osoba koji žive na ovom kontinentu.

Baveći se temom „Na putu kući: kako sigurno putovati“, Opća skupština nije se samo osvrnula na opću ljudsku čežnju za sigurnošću, već i na trenutnu zabrinutost za Europu. Glavni tajnici nacionalnih evanđeoskih saveza, predstavnici pridruženih članova i predsjedavajući mreža “Nada za Europu” raspravljali su o stvarnim ili pretpostavljenim razlozima koji bi mogli uzrokovati da se Europljani osjećaju nesigurno u svojim zemljama i na kontinentu te da se bore s raskrinkavanjem tih problema i izazovu ih u svjetlu Biblije. EEA namjerava ohrabriti Crkvu da pogleda vlastite strahove i brige, da ih pobijedi s ljubavlju i da pronađe pravo utočište i sigurnost u Bogu.

Thomas Bucher, glavni tajnik EEA je naglasio kako je tema sigurnosti vrlo visoko na dnevnom redu u društvu i zakonodavstvu, ali i kako postoje i drugi odgovori na ovaj izazov od pooštravanja općih sigurnosnih mjera i ograničavanja slobode vjeroispovijesti ili uvjerenja.

Frank Hinkelmann, predsjednik EEA, govorio je o tematskom izazovu s gledišta povijesti i održao predavanje na temu „Sigurno putovanje – pouke iz povijesti“. Kosta Milkov, direktor Ravi Zacharias International Ministries Macedonia i osnivač i direktor Balkanskog instituta za vjeru i kulturu govorio je na dvije teme: “Sigurno putovanje – suvremena pitanja i izazovi” i “Sigurno putovanje u budućnost”.

U drugom dijelu programa bilo je predstavljanje godišnje EOP-ove nagrade HOPE Thérèse Swinters, koja je voditeljica Europske mreže za osobe s invaliditetom (EDN), a koja proteklih 15 godina “uporno gradi mreže osoba s invaliditetom”.

Sudionici su nazočili svečanoj inauguraciji novog glavnog tajnika Njemačkog evanđeoskog saveza (GEA), dr. Reinhardta Schinka. Biskup Efraim Tendero, generalni tajnik Svjetske evanđeoske alijanse zahvalio se Hartmutu Steebu, prethodnom glavnom tajniku GEA-a, koji je više od 30 godina vodio i razvijao Njemački evanđeoski savez.

Sljedeća Generalna skupština održat će se u Albaniji 2020. godine.

Za više informacija o https://www.europeanea.org/safety-is-more-than-security-looking-back-on-the-general-assembly-2019/

(Za pev.com.hr pripremio Robert Bogešić)

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher