Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Održana Godišnja skupština Saveza baptističkih crkava u Republici Hrvatskoj

Mačkovec, 11. prosinca 2021. (IBA) – U prostorijama Baptistčke crkve Mačkovec, održana je Godišnja skupština Saveza baptističkih crkava u RH, kojoj je prisustvovalo šezdesetak predstavnika iz 32 baptističke crkve. Skupštinom je predsjedavao pastor Teofil Mršić, a u radnom su predsjedništvu bili Vesna Brezović, dopredsjednica Skupštine i pastor Darko Mikulić, član Izvršnog odbora.

U prvom dijelu Skupštine, sudionicima su predstavljene dvije nove zajednice čiji su vjernici izrazili želju pridružiti se Savezu baptističkih crkava kao punopravne crkve članice – Baptistička crkva “SEZ” Umag i Baptistička crkva „Božja Riječ“ Varaždin. Skupština je jednoglasno izglasala prijem novih članica i poželjela srdačnu dobrodošlicu novoj braći i sestrama.

Sudionici Skupštine su unaprijed dobili pisana izvješća o radu predsjednika i glavnog tajnika SBC u RH, financijsko izvješće kao i izvješće Nadzornog odbora za prethodno razdoblje. Nakon predstavljanja izvješća i opsežne rasprave, na samoj Skupštini usvojena su izvješća predsjednika, glavnog tajnika i financijsko izvješće. U Knjizi izvješća također je predstavljeno djelovanje drugih važnih službi SBC u RH kao što su vjeronauk, rad s mladima, ženski rad i medijska služba.

U sklopu Skupštine organiziran je posjet Srednjoj Školi Čakovec, čiji je osnivač SBC u RH, te obilazak nove školske zgrade čija izgradnja izvanredno napreduje. Voditelj projekta izgradnje Petar Horvat je predstavio cijeli projekt i spremno odgovarao na sva pitanja posjetitelja. 

U drugom dijelu Skupštine sudionici su u malim skupinama promišljali o misiji crkve u protekle dvije godine te razmjenjivali iskustva razgovarajući o iskorištenim ali i propuštenim prilikama u svome djelovanju na lokalnoj razini. Vrijeme je bilo prekratko za sve ono što se željelo i moglo podijeliti, ali ostao je snažan poticaj na predaniju molitvu jednih za druge.     

Svjetlana Mraz

(preuzeto s baptist.hr)

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher