Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Održan Sabor Evanđeoske pentekostne crkve u Republici Hrvatskoj

Ovogodišnji Sabor Evanđeoske pentekostne crkve u Republici Hrvatskoj je održan 25. rujna 2021. u Osijeku.

Sabor je, u nazočnosti stotinu sudionika, u ime domaćina otvorio predsjednik EPCRH Damir Špoljarić uz prigodni pozdrav biskupa Crkve Božje Mateja Lazara Kovačevića i Ivice Horvata, predsjednika Saveza baptista  u RH. Nakon uvodne molitve i slavljenja uslijedila je propovijed dekana Visokog teološkog učilišta Petera Kuzmiča na tekst 107. Psalma.

Radni dio sabora su obilježila izlaganja dopredsjednika Lasla Hornjika o važnosti tranzicije pastoralne službe na iduću generaciju uz kvalitetno podizanje i osposobljavanje pozvanih nasljednika. Također je bilo govora o kalendaru događanja u budućem razdoblju, planiranim konferencijama i susretima, djelovanju odbora za vjeronauk, akademskim aktivnostima i programima na Visokom teološkom učilištu te aktivnostima vezanim uz obnovu od potresa i humanitarnoj djelatnosti, uz kratku raspravu i komentare od strane sudionika.

Glasovanjem je prihvaćeno financijsko izvješće za prošlogodišnje obračunsko razdoblje  koje je prezentirao rizničar Branko Banić kao i odluka o izlasku EPC Radosna vijest Split iz saveza crkava EPC RH. Uz kratke informacije o popisu stanovništva i djelatnosti na području misije i evangelizacije koja treba slijediti suvremene komunikacijske trendove, prešlo se na predstavljanje rada udruga i aktivnosti vezanih uz djelovanje crkava koje su prezentirali Anita Jovanović iz udruge “Izaberi život”, Hana Melinšćak za službu “Žene pune nade”, Petro Syniuk za službu internet evangelizacije ”Christian Vision”, Helena Moguš za službu “Samaritan’s Purse”, Operation Christmas Child i Jure Dohnal za rehabilitacijsku službu i molitvu.

Također su predstavljene nove publikacije u izdanju Izvora te nekoliko svjedočanstava, zahvala i osobnih poruka mjesnih pastora. Sabor je završio tradicionalnom Svetom večerom kojom je potvrđeno zajedničko predanje Kristovom tijelu u ozračju međusobnog poštovanja i bratske ljubavi.

Goran Punda

(preuzeto s epc.hr)

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher