Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Održan 4. Champs Camp na Jarunu

U organizaciji Biblijskog instituta, održao se četvrti Champ Camp na Jarunu, od 16. do 19. lipnja, 2014. Na ovogodišnjem dječjem kampu sudjelovalo je oko stotinu djece, te oko trideset volontera.

Champs Camp održava se u Zagrebu, jedanput godišnje u parku pokraj Jarunskog jezera. Kamp je na engleskom, a vodila ga je grupa iz Texasa, prema uzoru na dječje kampove u SAD. Također, na kampu sudjeluje veliki broj volontera iz Hrvatske.

Tijekom četiri dana koliko je trajao kamp, djeca su imala priliku slušati biblijske priče, sudjelovati u kreativnim radionicama, pjevati pjesme, igrati razne igre i sve u svemu dobro se zabaviti.

Tema ovogodišnjeg kampa bila je “Tamo gdje je Isusova ljubav jedinstvena” (Where Jesus’ love is One-of-a-kind):

1.dan: Čak i kada si izostavljen … Isus te voli!Mt 28,20

2. dan: Iako si drukčiji … Isus te voli! Ef 2:10

3. dan: Čak i kada si učinio nešto krivo … Isus te voli! 1 Iv 4:10

4. dan: Iako se bojiš … Isus te voli! Mt 14:27

Kamp se održavao u prijepodnevnim satima (9:30-13:30), a sudjelovala su djeca od šest do dvanaest godina. Na kamp se moglo prijaviti preko web stranice Biblijskog instituta ili poštom. Svake godine, volonteri su dijelili brošure i prijavnice za kamp po kvartovima u okolici Jarunskog jezera, te postavljali plakate po školama. Ove godine, bez puno distribucije, kapacitet se kampa vrlo brzo popunio. Mnogi sudionici već su bili prošlih godina te su s nestrpljenjem dočekali i ovu godinu.

Zahvaljujući dobroj organizaciji, detaljno razrađenom programu i predanim volonterima, unatoč vremenskim neprilikama i ovaj kamp je bio vrlo uspješan. Naime, jedan dan padala je kiša, ali se kamp bez ometanja nastavio prema svome redovitom programu u dvorani obližnje škole.

Hvala svima koji su nas podržali svojim nesebičnim služenjem i molitvama. Veliki je užitak raditi s djecom, s njima se smijati i igrati, a na kraju dana promatrati njihova vesela i zadovoljna lica. Volonteri su bili iz Kristovih crkvi u Zagrebu-Kušlanova, Varaždinu i Samoboru, Evanđeoske Pentekostne crkve Radosna vijest Zagreb, Kristove međunarodne crkve Zagreb, Baptističke crkve Zagreb-Dubrava, stoga je ovo bila lijepa prilika za zajedničko služenje Bogu na slavu.

Biblijski institut, Zagreb

champs-LOGO-web

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher