Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Od Prevlake pa do Lastova

 

Kad se vjerni iz Dubrovnika osvrnu na godinu koja je iza nas, mogu samo reći: ‘Zahvaljujte Jahvi jer je dobar, jer je vječna ljubav Njegova.’

Molili smo da nam Bog pošalje glazbenike i Bog se obazro na glas naše molitve. Molili smo za cijele obitelji. I Bog je uslišio. Molili smo za nove obraćenike i Bog nas je blagoslovio sa troje mladih krštenika. Nakon krštenja još se nebo dvaput veselilo radi mladih koji su rekli DA Isusu Kristu. Tijekom cijele godine Bog nas je blagoslivljao s braćom i sestrama iz cijelog svijeta, a krajem godine nam je pridružio jednu novu Dubrovkinju – rodom iz Kine.

Molili smo Gospoda da nas koristi van Dubrovnika. Nakon što smo, kao crkva ove godine podijelili traktate “Evanđelje u svaki dom” po svim otocima Županije pa i na udaljenom Lastovu, Bog nas je ohrabrio sa 4 kućne grupe oko Dubrovnika, koje su se povremeno sastajale. Dvije, istočno od Grada, a dvije na Pelješcu, gdje smo, milošću Božjom, godinu prije dijelili poruku Evanđelja.

Gospodin nas je obradovao s braćom i sestrama, studentima teologije iz Grčke s kojima smo imali prilike dijeliti Evanđelje po Cavtatu i Ćilipima. U hodu po otoku Kočuli, dijeleći “Evanđelje u svaki dom” s nama su bili vjerni iz Evanđeoske pentekostne crkve Korčula.

Kraj godine završen je zajedničkom službom sa Evanđeoskom crkvom Čapljina. Osim što smo ugošćeni kao djeca Kralja kraljeva, imali smo predivno zajedništvo gdje smo tražili volju Božju u dosezanju izgubljenih na ovim prostorima.

Za kraj možda ono najvažnije! Molitveni sastanci su, po broju ljudi, gotovo jednako posjećeni kao i nedjeljna bogoslužja.

Uistinu: Bog je dobar i vječna je ljubav Njegova.

Nikša Ivanković

(preuzeto od baptist.hr)

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher