Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Obrazovanje za um i srce

BIBLIJSKI INSTITUT

VIJESTI IZ ŽIVOTA ŠKOLE I UPISI U NOVU AKADEMSKU GODINU

Akademska godina 2016.-2017. bila je vrlo izazovna za nas. Gubitak studentskih prava za trogodišnji program postavio je pred nas izazove da kao škola preispitamo svoje djelovanje, vrijednosti i misiju škole. To nas je pak dovelo do toga da potražimo akreditaciju pri European Evangelical Accrediting Association (www.eeaa.eu), udruženju koje osim što gleda akademsku izvrsnost i traži da akademsko obrazovanje utječe i oblikuje cjelokupnu osobu, također je i svojevrsna teološka akreditacijska agencija, jer zahtijeva da teološke škole podučavaju klasičnu evanđeosku teologiju izbjegavajući krajnosti fundamentalizma i/ili liberalizma.

Dobivanje akreditacije od strane EEAA u proljeće 2017. uvelike nam je pomoglo da ispravimo svoje slabosti i podignemo svoje djelovanje na jednu višu i kvalitetniju razinu. Proces samoispitivanja naveo nas je i da pobliže razmotrimo i svoj odnos i suradnju s lokalnim crkvama i denominacijama. Naime, svrha teoloških škola ne nalazi se u teološkom obrazovanju, nego u pomaganju crkvi da bolje obavlja svoju zadaću i poslanje činjena učenika.

U skladu s time, Biblijski institut je redefinirao svoju misiju i ciljeve koji sada glase:

MISIJA: Biblijski institut surađuje s crkvama i para-crkvenim organizacijama u Hrvatskoj i susjednim zemljama u promicanju kraljevstva Božjeg kroz biblijsko i teološko istraživanje, obrazovanje i treniranje, umrežavanje te služenje koje hrvatskom društvu i kulturi donosi Božju prisutnost.

Iz misije proizlaze i naši ciljevi:

  • CILJ 1: promicanje evanđeoskog biblijskog i teološkog istraživanja u Hrvatskoj i susjednim zemljama.
  • CILJ 2: providjeti kvalitetno, praktično i biblijsko obrazovanje i treniranje za radnike i buduće radnike u Božjem kraljevstvu.
  • CILJ 3: u suradnji s crkvama i para-crkvenim organizacijama izgrađivati vjernike u njihovoj vjeri te otkrivanju i primjeni darova i vještina za službu u svrhu izgrađivanja Kristovog Tijela.
  • CILJ 4: promicati suradnju među crkvama i para-crkvenim organizacijama u Hrvatskoj i susjednim zemljama koja promiče napredak Božjeg kraljevstva
  • CILJ 5: u suradnji s crkvama i drugim para-crkvenim organizacijama donositi Isusovo svjetlo i prisutnost u hrvatsko društvo i kulturu.

Na tom tragu Biblijski institut i ove akademske godine nastavlja s ponudom programa svjedodžbi: Napredno poznavanje Biblije i Praktično kršćanstvo. Programi polaznicima nude:

  • koristan i zanimljiv sadržaj: poput općenitog i pobližeg upoznavanja s Biblijom, otkrivaju kako vjernici oblikuju svoja vjerovanja, nude kolegije koji pomažu produbiti štovanje Boga te stjecanja vještine rada s mladima i evangeliziranja, osposobljavaju polaznike za kvalitetnije tumačenje Biblije te pokazuju kako se crkva razvijala tijekom povijesti
  • veliku mogućnost izbora kolegija i programa: polaznik može izabrati jedan kolegij, više kolegija, cijeli program ili oba programa – u skladu sa svojim željama i mogućnostima.
  • večernja predavanja: predavanja su u večernjim satima što omogućuje onima koji rade da ih pohađaju.
  • Mogućnost priznavanja položenih programa svjedodžbi prilikom upisa u preddiplomski stručni studij teologije, budući da se programi izvode prema akademskom standardu preddiplomskog programa.
  • povoljna cijena: 150 kn po kolegiju.

 

U zimskome semestru 2017.-2018. možete izabrati sljedeće kolegije:

SVJEDODŽBA IZ NAPREDNOG POZNAVANJA BIBLIJE SVJEDODŽBA IZ PRAKTIČNOG KRŠĆANSTVA
Upoznavanje Biblije

(dr. sc. Berković)

Evangelizacija i rast Crkve

(Časni, mag. theol.)

Upoznavanje Staroga zavjeta: Petoknjižje

(dr. sc. Berković)

Kršćanska etika

(Časni, mag. theol)

Isusov život i učenje: evanđelja

(dr. sc. Stepp)

Živjeti kršćanski život

(Budiselić, mag. theol.)

Crkva kroz povijest I

(dr. sc. Jambrek)

Biblijsko savjetovanje

(dr. sc. Cuidon)

 

UPIŠI SE: LJETNI UPISNI ROK do 14.7 JESENSKI UPISNI ROK: do 15.9.

Za više informacija i upis posjetite našu mrežnu stranicu (http://www.bizg.hr/hr/pocetna-strana/) ili nazovite: Ivan Karadža (pon.–čet. 9:00-14:00 sati) na tel. +385 1 2338 638, email: ikaradza@bizg.hr

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher