Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Obilježen svjetski dan molitve za mlade

Na poticaj Svjetskog baptističkog saveza (BWA) nedjeljna su bogoslužja 8. lipnja 2014. u Baptističkim crkavama širom svijeta bila posvećena molitvi za mlade. U Hrvatskoj je p. Timothy Špičak priredio materijal na temelju kojeg su pojedine mjesne crkve uobličile svoja bogoslužja.

Andijaševci

Kažu da na mladima svijet ostaje. Isto tako možemo reći da na mladima crkva ostaje. BC Andrijaševci ima oko 20 mladih do 30 godina, a to je pravo bogatstvo i budućnost crkve. Prigodnu propovijed pripremio je Josip Dobutović, koji ove godine završava teološki fakultet u Osijeku. Osvrnuvši se na tekst iz 1. Solunjanima 2:1-12 naglasio je kako su Pavao, Silvan i Timotej dali dobar primjer vladajući se sveto, pravedno i besprijekorno. Kao crkva imamo odgovornost prema mladima dajući dobar primjer, kako propovjedanje evanđelja ne bi bilo uzaludno.

Svjesni svoje odgovornosti za mlade koji su izišli naprijed, crkva je ustala i molila za Božje vodstvo u njihovim mladim životima.

Dan je završio satom vjeronauka i susretom roditelja.

Rijeka

Nakon subotnjeg koncerta gitarističkog dueta Andrej i Davor, nedjeljno je bogoslužje, koje su uobličili mladi iz Ristream inicijative, bilo posvećeno Svjetskom danu molitve za mlade. Ristream je zajednička incijativa evanđeoskih crkava iz Rijeke koji od ove godine tjedno u prostorima Kristove crkve okuplja mlade na bogoslužjima i vjerskoj poduci posebno dizajniranima za njih.

Tako se i u nedjelju u Baptistčkoj crkvi okupio veliki broj mladih ljudi. Slavljenje je predvodio Ristream band, povevši zajednicu između ostaloga u pjevanju pjesme ‘U tišini, u osami..’ a sve to na 85 dB. O svom životnom putu i svojoj vjeri svjedočio je Jamilu Collins, mladi nogometaš iz Nigerije, profesionalni nogometaš HNK Rijeke, a iz Riječi je govorio Damir Strbad iz Kristove crkve. U nagovoru je povezao blagdan Duha Svetoga i Svjetski dan molitve za mlade. Pozvao je prisutne da svoj pogled usmjere na Začetnika i Dovršitelja vjere (Heb 12) čime je prisutne uveo u zajedničku molitvu koju su izrekli okupljeni mladi i time se povezali s drugim vjericima širom Hrvatske i svijeta.

U četvrtak, 12.lipnja s početkom u 20 sati je najavljen Ristream Extream nakon kojega slijedi zajedničko gledanje utakmice Brazil – Hrvatska.

(preuzeto s baptist.hr)

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher