Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

NTC Nacionalni kamp za obuku – Vježbanje u disciplini

Naše Nacionalni kamp za obuku upravo je završio. Stajao sam u sredini dvorišta s prijateljem Danijelom koji je vodio kamp. Umorni, ali i zadovoljni.

“Ne mogu vjerovati kako se brzo ovo mjesto može promijeniti, u samo dva sata, od tridesetak kampera koji borave u samostalno napravljenim kampovima – gdje kuhaju, jedu i spavaju – do ove praznine,” rekao sam Danijelu.

Ujutro je kamp bio užurban; male vatre su grijale lonce s vodom za kavu, dok su kamperi pripremili stol za doručak. Sada je mjesto bilo prazno – kao da ništa nije se događalo.

Istina je, planirali smo ovu preobrazbu prije nego što je kamp počeo. Odgovornosti su bile podjeljene unaprijed. Jedan je vođa bio zadužen da primi opremu od svake ekipa. Drug je vođa bio odgovoran da sve drvo bude spremljeno na pravo mjesto, dok je treći nadgledao pakiranje šatora. Danijel je bio odgovoran da sve ide po planu. Ostali vođe pomogli su u rastavljanju.

Novo obučeni kamperi odvezali su čvorove, rastavili drvene konstrukcije, spakirali šatore i rukama “usisali” kamp. Svi su radili svoj dio. Nitko nije bio previše opterećen i svi su sudjelovali.

Na kraju sam shvatio da je brza transformacija kampa bila simbol za sva četiri dana. Ovaj je kamp bio uspješan jer je bio primjer timskog rada, učenja i discipline. Disciplina.

To je misao koja mi je ostala. Naš je kamp prešao iz potpuno funkcionalnog životnog prostora u prazan za manje od dva sata jer smo, kao tim Royal Rangersa, bili disciplinirani.

Razne slike nam padaju na pamet kad razmišljamo o disciplini. Ali vjerujem da se prava disciplina najviše očituje u njenim rezultatima. Rendžeri koji su sudjelovali u logoru nisu bili u vojnim uniformama ili nabreklih mišića. Umjesto toga, izgled kampa na kraju je ispričao priču.

Dok gledamo u budućnost Royal Rangersa u Hrvatskoj, želio bih da budemo poznati po disciplini ispunjenoj milošću. Vjerujem da to ne znači bahato, sebično, militarističko ponašanje, već stalan rast različitih vrijednosti koje Royal Rangersi promoviraju. Volio bih da budemo poznati po plodovima koje rađamo uz Gospodinovu pomoć i vodstvo.

Kao kršćani i kao rendžeri imamo standard kojeg se trebamo držati. U svom pozivu da stvore učenike, Isus je svoje učenike uputio da ih podučavaju “da poštuju sve što sam vam zapovjedio.” To je velika zapovijed!

Royal Rangersi su alat koji nam pomaže u tom zadatku. Rangeri su: • Oprezni: psihički, fizički i duhovno

• Čisti: fizički, u mislima i govoru

• Časni: ne lažu, ne varaju i ne kradu

• Hrabri: ostaje hrabari tijekom neprilika, kritika i opasnosti

• Vjerni: vjerni svojoj crkvi, obitelji, ispostavi i prijateljima

• Odgojeni: pristojno se ponašaju, pažljivi su i milosrdni

• Poslušni: Bogu, savjesti, roditeljima, vođama i nadređenima

• Duhovni: mole se, čitaju Bibliju i govore o Isusu Kristu

Moja je želja da kao Royal Rendžeri rastemo u tim vrijednostima, vjerujući da će nas Gospodin učiniti plodonosnima.

Jeremy Bohall

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher