Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Novo vino u nove mjehove

Dana 23. siječnja 2022. godine je u Evanđeoskoj pentekostnoj crkvi (EPC) Radosne vijesti, Osijek gostovao predsjednik Saveza Baptističkih crkava u Republici Hrvatskoj Ivica Horvat iz Baptističke crkve Zagreb.

Nakon uvodnih riječi, pastor EPC Radosne vijesti  Osijek Damir Špoljarić pozvao je vjernike na molitvu za Hrvatsku, za obraćenje mnogih za koje vjernici mole i grad Osijek. Nakon toga je pročitao retke iz Poslanice Hebrejima 11,1 te od 11,32 do 12,1 i ohrabrio vjernike da se traži više vjere od Gospodina, ustrajno trči trku i odbaci sve što sputava.

O komemorativnom ispraćaju br. Georga Wooda, koje je održano 21. siječnja,  govorio je br. Peter Kuzmič, koji je naglasio kako je br. Wood, koji je rođen 1941. godine u (predkomunističkoj) Kini gdje su mu roditelji bili misionari. služio u više od 100 zemalja svijeta. Vjerovao je u transformativnu moć Svetoga Duha uz rad i znanje koji ne padaju s neba. Život je promatrao kao cjelinu u svjetlu vječnosti u koju se ovih dana preselio, istaknuo je br. Kuzmič.

Br. Horvat je u propovijedi pročitao tekst iz Matejevog evanđelja 9,14-17 te je govorio na temu Novo vino u nove mjehove.

Naglasio je, između ostalog, kako odnos s Bogom nije pitanje religioznih obreda  već je to stvarni život koji donosi sam Krist u nama. Potrebno je prepustiti se u Kristove ruke i tražiti novo ispunjenje Duhom Svetim, zaključio je br. Horvat.

Nakon završetka propovijedi pastor Špoljarić je vodio molitvu blagoslova za br. Ivicu i njegovu suprugu Rahelu.

Slavljenje Gospodina vodila je glazbena grupa EPC Radosne vijesti, Osijek.

Više možete vidjeti OVDJE

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher