Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

NIGERIJA: Lausannski kongres o evangelizaciji

Abuja, listopad 2013 – Na Lausannskom kongresu u Nigeriji istaknuta je, između ostalog,  potreba rada u jedinstvu i snazi Duha Svetoga prema nacionalnoj transformaciji i ispunjavanju misijskog mandata nigerijske crkve u evangelizaciji svijeta.

Kongres je od 15. do 19. listopada 2013. godine organizirao Nigerijski Lausanne odbor, pod predsjedavanjem pastora prof. Yusuf Turakia,  pod temom ‘Evangelizacija svijeta i nacionalna transformacija:  Uloga nigerijske crkve.’ Cilj Kongresa bio je izazvati nigerijske crkve u objavljivanju evangelizacijskog potencijala prema  nacionalnoj i svjetskoj transformaciji.

Na Kongresu, koji je održan u glavnom gradu Nigerije Abuji, okupilo se više od 350 nigerijskih kršćanskih vođa, a središnja tema kongresa bilo je uključivanje u akcijske planove, kao što su, između ostalih, jedinstvo crkve u Nigeriji, angažiranje prema nedostupnim grupama ljudi unutar i izvan Nigerije, evangelizacija svijeta, mobilizacija žena u Nigeriji, promicanje dječjih aktivnosti u Nigeriji, utjecaj modernih tehnologija u širenju Radosne vijesti te uloga crkve u nacionalnom pomirenju.

Poruka Kongresa bila je jasna. Nacionalna preobrazba Nigerije može uspjeti samo ako nigerijska crkva živi u skladu s načelima Božjeg kraljevstva u snazi Duha Svetoga. ‘Kao vjernici, vrhovno gospodstvo Isusa Krista mora se vidjeti u svakom segmentu našeg nacionalnog života kao ambasadori Kristovi koji žive bez kompromisa, te promiču mir i pomirenje u izranjenom narodu.’

 Više možete pročitati na http://www.lausanne.org/en/connect/regions/eps-africa/updates/2160-nigeria-lausanne-congress-on-evangelization.html

Za pev.com.hr pripremio Robert Bogešić

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher