Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Nedjelja siročadi

Ovime pozivamo pojedince i crkve diljem Hrvatske na 20. obilježavanje svjetske Nedjelje siročadi, 7. studenog 2021. godine! Budite dio onoga što Bog već dva desetljeća čini za siročad i udomljenu djecu u cijelom svijetu. Pridružite se stalnom promišljanju o tome te promijenite živote ugrožene djece posvuda.

POMOĆ  ZA  DJECU  U  POTREBI

Što mi možemo učiniti za djecu u potrebi?

Nismo svi pozvani da činimo isto, ali smo svi pozvani da činimo nešto!  Možemo:

 • Sakupiti dobre i korisne stvari koje bi donirali nekoj udomiteljskoj obitelji ili domu 
 • Organizirati pomoć udomiteljskim obiteljima ili domovima koji su u blizini (materijalna i praktična)
 • Izraditi i podijeliti molitvene kartone za raznu djecu u potrebi
 • Za vrijeme molitvenih sastanaka moliti za djecu u potrebi, i za sve koji ih zbrinjavaju
 • Pozvati članove na grupu proučavanja o Božjem srcu za sve koji su u potrebi i ranjivi
 • Pripremiti propovijed i slavljenje na temu Božje ljubavi prema potrebitima
 • Prikupiti jedan dobrovoljan prilog za udomitelje ili organizacije koje pomažu djeci
 • Pozvati nekoga od udomitelja ili bivše udomljene djece da daju svjedočanstva
 • Poticati članove da i sami pronađu neku obitelj ili organizaciju kojoj žele pomagati
 • Poticati članove da pronađu neku obitelj ili organizaciju kojoj žele davati financijsku pomoć

Ukoliko se odlučite kao crkva ili pojedinci pomagati nekoj kršćanskoj organizaciji koja pomaže djeci u potrebi, dajemo vam slijedeće prijedloge:

 1. Udruga “Pruži mi ruku”, Pomoć romskoj djeci u potrebi, odgovorna os. Katarina Prokopić,

prokokat@gmail.com; 091 445 6222,  Horvaćanska cesta 27,Zagreb,

Privredna banka Zagreb, IBAN:  HR8823400091110098946       

Udruga Pruži mi ruku već se 10 godina aktivno bavi pomaganjem djeci romske nacionalnosti, primarno u naselju Sitnice, ali i na području cijelog Međimurja. Pomoć se pruža u vidu hrane, odjeće, obuće, opreme za školu, instrukcija, organiziranja stanovanja, školovanja i sl. Kroz podršku udruge je već preko desetak romske djece završilo srednju školu i njih nekoliko upisalo fakultete. Udruga se svo vrijeme financira iz priloga članova i nemamo nikakvih redovitih donacija.

 • ETNO NOVA  – Projekt „Novi korak“ Kosirnikova 76, Zagreb, odgovorna os. Vanja Bule, vanjabule@gmail.com; 092 742 1222, Raiffeisenb.A.d.d. IBAN:  HR5424840081135169910,         

 Projekt „Novi korak“ –  igraonica – vrtić za romsku djecu od 3-7 godina.

Cilj je „NOVI KORAK ZA NOVU GENERACIJU S NOVIM PRILIKAMA“ Nadamo se i molimo da tako i bude. U procesu smo skupljanja donacija, traženja prostora, imamo radnike, volontere i djecu. Dostavljamo i QR kod računa i informacije za račun.  Ciljevi radionice: Osigurati sigurno mjesto za djecu gdje će se moći igrati, socijalizirati, ali i pripremiti za pohađanje osnovne škole, kao i za daljnji život. Omogućiti zaposlenje članovima romske manjine. Pomoć i podrška roditeljima kroz seminare i edukacije. Očuvanje obitelji.

 • Udruga „Izaberi život“, Daruvar, Ivana Gundulića 49, Odgovorna os. Anita Jovanović, izaberizivot.hrvatska@gmail.com; 098 480 944, Raiffeisenb. HR6524840081106674022        

Udruga “Izaberi Život” promiče vrijednost svakog ljudskog bića od začeća do prirodne smrti jer je Isus platio svaki život i nitko nema pravo obezvrijeđivati tuđi život, ni bolestan, ni star, ni mlad, ni nerođenu djecu koji su danas najugroženija skupina na planeti. Posebno pomažemo djeci samohranih majki koja nemaju oca. Ne želimo da žene abortiraju pritisnute okolnostima, već im želimo biti podrška da rode, da brinu za djecu i da ta djeca imaju normalan život i mogućnosti.

 • Udruga građana „Hoću život“ Varaždin, F. Kurelca 11a, Varaždin, odgovorna osoba Jonatan Vukov, jonathanvukov@gmail.com; 092 110 98 07,

 RBA HR 5124 8400 8113 5053 370 sa napomenom (za Kuću mogućnosti u Varaždinu.

Kuća mogućnosti je projekt stambenog zbrinjavanja mladih koji izlaze iz sustava socijalne skrbi. „Kuća mogućnosti“ daje smještaj mladima u stanu gdje se njeguju obiteljski odnosi, i programom stručnog mentorstva, te omogućuje nam da mlade opremimo i potrebnim životnim vještinama kako bi u periodu do dvije godine postali spremni i sposobni za samostalni život. To obuhvaća: poduzimanje potrebnih koraka za pronalaženje zaposlenja, pomoć u upravljanju osobnim financijama, vještine služenja računalom i moguće učenje stranog jezika, socijalne vještine potrebne za izgradnju pozitivnih odnosa, praktične vještine kao što su čišćenje i kuhanje, vođenje brige o vlastitoj higijeni i zdravlju, te ostale potrebne vještine za samostalan život. To omogućuje mladima da upoznaju ljubav Isusa Krista, a do sada ih je nekoliko predalo svoj život Kristu, krstilo se i postalo dio lokalnih zajednica u Varaždinu.

 • Centar za pomoć djeci OAZA, Učka 2A, 52210 Rovinj, Odgovorna os. Eva Husak-Bačac, eva.oaza@gmail.com, 091 1830 243; OTP Banka d.d. IBAN: HR8023400091118004590

Centar za pomoć djeci OAZA je crkvena djelatnost koja pomaže zbrinjavanje djece u potrebi. Naš je cilj pomoći djeci da odrastaju u dobroj obiteljskoj sredini umjesto u institucijama ili vlastitim vrlo problematičnim obiteljima.

Naše aktivnosti su podrška udomiteljskim obiteljima i udomljenoj djeci, te promocija i poticanje udomiteljstva djece u Hrvatskoj.  Pomoć udomiteljima sastoji se u tome da im dajemo podršku, materijalnu pomoć u odjeći, obući, opremi, i održavanju zgrade i vozila, te redovnu tromjesečnu financijsku pomoć za rad sa djecom, čime pomažemo da oni svoje vrijeme posvete djeci.

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher