Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

NAJAVA: Čuvar brata svoga “SIN – potraga za identitetom”, Struga, (Makedonija), 21. – 24. lipnja 2018.

Draga braćo,

Milost i mir od Boga, našeg Oca, i našeg jedinog Gospoda Isusa Krista neka je sa svima vama.

Radujemo se što vas možemo obavijestiti i pozvati na devetu konferenciju za braću „Čuvar brata svoga“ koja će se ove godine održati u kampu Livadišta, u mjestu Struga, u Makedoniji.

U proteklih sedam godina, na prijašnjim okupljanjima, doživjeli smo velike Božje blagoslove i Njegovo moćno djelovanje u životima i srcima prisutnih muškaraca. U skladu sa Božjom vizijom i planovima, vjerujemo da trebamo nastaviti sa okupljanjima braće i ulaganjem u duhovnu izgradnju muškog dijela Kristovog Tijela iz naše regije.

Smatramo neizmjerno vrijednim i potrebnim da se kao Božji muškarci jednom godišnje okupimo i zajedno stanemo pred našeg Boga, i tako mu, ne samo riječima, već djelom pokažemo da smo odlučni zajedno proslavljati njegovo sveto Ime, zajedno vršiti Njegovu volju, širiti Njegovo Kraljevstvo, i pokazati jedinstvo Kristovog Tijela u našoj regiji. Tema konferencije bit će Sin – potraga za identitetom.. Bog nas je žrtvom svog jedinorođenog Sina otkupio, da bi od nas učinio svoje sinove. Sin Božji je duhovna pozicija, ali i način razmišljanja, ponašanja i djelovanja.

Što nam se više otkriva značenje te pozicije Božjeg sina, to se više mijenjaju naši stavovi, motivi, ponašanje i riječi. Stoga ćemo, zajedno sa Svetim Duhom i jedni s drugima, istraživati dubine svoga identiteta u Kristu.

Kao i prethodne godine konferencija će biti organizirana u pomalo vojnom stilu, odnosno, u sebi će uključivati zajedničko buđenje, okupljanje pred Gospodom, fiskulturu i neke druge aktivnosti. Vjerujemo da niti jedna vojska, pa tako ni Kristova, ne može imati velike uspjehe ako ne otkrije blagoslov, potencijal i nužnost primjene istinske discipline, a također, ukoliko ne otkrije i prihvati disciplinu Božjeg Sina kao jednu od najuzvišenijih osobina svih koji su pozvani baštiniti Božje Kraljevstvo.

Stoga pozivamo sve pastire i braću da ohrabre Božje muškarce u svojim zajednicama i gradovima da dođu na ovaj, za Tijelo Kristovo u regiji, veoma važan skup.

Važne informacije: Deveta konferencija „Čuvar brata svoga“ 21. – 24. 06. 2018.

– Prijava: Obavezna on-line prijava Kliknite na https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdbrw78QFuFWML1YHotXCBBodmfFzofGCPXG2MSu47DlzEsnA/viewform

Za prijavu do 15. 05. cijena konferencije iznosi 40 eura. Za prijavu do 05. 06. cijena konferencije iznosi 50 eura. Ukoliko netko želi boravak u čvrstom objektu cijena je 65 eura, osim za braću preko 60 godina starosti, ili za braću sa ozbiljnim zdravstvenim problemima. Jednodnevni boravak na konferenciji plaća se 15 eura. Obiteljski popust za očeve sa sinovima mlađima od 15 godina iznosi: jedan sin plaća 25 eura drugi sin plaća 15 eura treći sin besplatno Prilikom on-line prijave uplaćuje se nepovratna akontacija od 10 eura, prema uputama koje se nalaze na sajtu

– Smještaj: Braća koja su u potrebi biti će smještena u kućice, odnosno, bungalove kampa. Ovo se prvenstveno odnosi na braću stariju od 60 godina i braću koja pate od neke bolesti. Braća koja dolaze iz najdaljih krajeva imat će prednost biti smješteni u kamp prikolicama kampa. Ostali će biti smješteni u šatorima. Jedan broj šatora će postaviti organizatori, a sva se braća ohrabruju da, ako mogu, posude ili donesu vlastiti šator. Bez obzira na smještaj braća trebaju sa sobom ponijeti posteljinu i pokrivač, odnosno vreću za spavanje.

– Registracija: registracija počinje u četvrtak, 21. 06. od 14.00 sati.

– Kotizacija: 40, 50 ili 65 EU (ovisno o vremenu prijave i vrsti smještaja) plaća se prilikom registracije, a pokriva smještaj, hranu i majicu.

– Kontakt: E-mail: cuvar.brata.svoga@gmail.com; Facebook: Čuvar brata svoga

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher