Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Nacionalni dan molitve, Split, 12. svibnja 2018.

Split, 12. svibnja 2018. Organizacijski odbor PEV-a u suradnji evanđeoskih crkava Dalmacije je u Splitu – Tvrđava Gripe organizirao Nacionalni dan molitve. Vjernici evanđeoskih crkava pristigli iz drugih krajeva Hrvatske, predvođeni svojim pastorima u nadahnuću Duha Svetog su molili za boljitak svoga naroda i mudrost ljudi koji nam vode zemlju.

Ispred domaćina u Splitu pozdrav je uputio pastor Igor Vrgoč. Motivacijsku poruku za prvu molitvenu dionicu održao je pastor Laslo Hornjik iz EPC-a na temu „Jedinstva“ nakon čega je upućena zahvalnost pastoralnim seniorima u Dalmaciji.
.
Motivacijsku poruku druge molitvene dionice na temu „Nade u zemlji beznađa“ uputio je đakon Crkve Božje, David Kovačević. Naveo je biblijski primjer Rute i Boaza koji svjedoči kako je nada usred beznađa moguća kada na našu situaciju gledamo iz nebeske perspektive i hodamo u svjetlu Riječi Božje.
.
Motivacijsku poruku treće molitvene dionice uputio je pastor Drago Zrno iz Riječ Života na temu „Molitva za vlasti i duhovnu klimu“. Pjesme slavljena su predvodili tim evanđeoskih crkava iz Dalmacije i tim iz Zagreba.
.
U zaključku molitvenog okupljanja zajedništvo je zaključeno blagovanjem euharistije koju su predvodili pastori Ivica Horvat i Zdenko Jovišić.
.
05/18
I.K
.   

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher