Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Ljudskim lancem štitili bogoslužje u Lahoreu

Nakon nedavne vijesti iz Peshawara, gdje je u bombaškom napadu na kršćansku crkvu poginulo stotinjak osoba, iz tog dijela svijeta stižu i ljepše vijesti. U Lahoreu su se tijekom nedjeljnog bogoslužja okupile muslimanska i kršćanska zajednica u znak solidarnosti sa žrtvama napada u Peshawaru.

Tristotinjak se ljudi primilo za ruke i formiralo ljudski lanac ispred crkve sv. Antuna. U malom dvorištu crkve muftija Muhamed Farooq održao je propovijed citirajući nekoliko stihova iz Kur’ana koji govore o toleranciji i poštivanje drugih uvjerenja. U za nj je stao otac Nasir Gulfam, te su, primivši se za ruke, postali dijelom ljudskog lanca koji je poslao poruku ‘Jedan narod, jedna krv’. ‘‘Teroristi su nam pokazali što oni rade nedjeljom. Mi, pak, svjedočimo što mi radimo nedjeljom. Postajemo jedinstveni’, rekao je Mohammad Jibran Nasir, koji je putem društvenih mreža organizirao ovaj susret.

Došavši iz Karačija, kako bi se pridružio ljudskome lancu, Nasir i njegova skupina, koji u novije vrijeme zagovaraju potrebu za međuvjerskim skladom, izjavio je: ‘Ne vidim razlog zašto naši političari i čelnici ne bi izašli iz svojih kuća, napustili luksuz svojih sigurnih kuća i stali u solidarnosti s običnim čovjekom.’

Predvođeni Taimurom Rahmanom, aktivistom i članom glazbene skupine, skup u dvorištu se nastavio propovijedima i pjevanjem sve većeg broja vjernika, da bi se kasnije preselio na ulicu gdje su sudionici uzvikivali slogane i formirali ljudski lanac, dok je policija osiguravala skup.

Mariam Tarik koja je nazočila skupu zajedno sa svojom kćerkom, pridružila se ljudskome lancu. ‘Izgubili smo mnoge naše najmilije tijekom posljednjih nekoliko godina’, kroz suze je rekla Mariam.

Preuzeto s: http://tribune.com.pk

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher