Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

45. Biblijski kamp na Ugljanu – “Pomirenje s Bogom”

 

Od 8. do 15. kolovoza, 2014, održao se 45. Biblijski kamp, u kampu Činta na otoku Ugljanu, u organizaciji Kristove crkve – Zagreb. Tema susreta bila je „Pomirenje s Bogom“, a govorio nam je Barrett Coffman, koji je u društvu svoje supruge Karen radi ovog susreta došao iz SAD-a. Ova godina je bila posebno blagoslovljena jer smo imali dva krštenja, dvije mlade djevojke odlučile su svoje živote predati Kristu.

Šest večeri za redom, Barrett je držao predavanja o značenju, motivima, službi, poruci i misiji pomirenja, a vodeći biblijski citat bio je „A on (Isus) je umro mjesto sviju, da živi ne žive više za same sebe, nego za onoga koji je umro i uskrsnuo za njih“ (2 Kor 5,15).

Ljetne biblijske kampove Kristove crkve započeo je još prije 45 godina, prošle godine preminuli Mladen Jovanović. Kampovi su se prvo održavali u okolici Pule, zatim na otoku Krku, a od prije sedam godina održavaju se na otoku Ugljanu, u baptističkom kampu Činta. Mladen je bio propovjednik i jedan od osnivača Kristove crkve u Zagrebu, a napustio nas je u rujnu prošle godine, stoga smo susret započeli sa sjećanjem na njegovu službu i minutom šutnje, njemu u čast.

Kao i svaki do sada i ovaj ljetni biblijski kamp nudio je kombinaciju dobre biblijske poruke, druženja i naravno kupanja u našem lijepom Jadranskom moru. Svaki dan započinjao je ranojutarnjom molitvom, nakon toga slijedio je doručak i slobodno vrijeme za kupanje. Nakon ručka, podijelili bi se u grupe na kojima se razgovaralo o temi od prošlovečernjeg predavanja. Od razgovora u grupama, pa sve do večere bilo je dovoljno slobodnog vremena za druženje i kupanje. Nakon večere, od 20 do 21 sati, slijedila su predavanja brata Barretta Coffmana uz nekoliko duhovnih pjesama i osobnih svjedočanstava o Božjem djelovanju u pojedinim životima i njihovom putu do Krista. Poslije se obično prikazivao neki dobar film s moralnom porukom. Pošto je ovo obiteljski kamp, tijekom dana se održavaju razgovori u malim grupama za odrasle, lekcije i radionice za djecu te grupa za mlade. Na dječjoj radionici bilo je uvijek veselo, puno se crtalo, igralo i pjevalo, a ove godine bilo je oko dvadesetak djece od sveukupnog broja od stotinjak sudionika.

Mladi su u svojoj grupi diskutirali, družili se i dijelili svjedočanstva. Ove godine dvije djevojke iz grupe za mlade odlučile su se krstiti. Krstile su se Hana Dominić (16) iz varaždinske Kristove crkve i Elizabeta Mijaljević (15) iz Austrije. Hana i Elizabeta odrasle su u kršćanskim obiteljima te su ih krstili njihovi očevi (Mladen D. i Damir M.). Krstile su se u moru, a mi smo ih podržali molitvom i pjesmom. To je bilo zaista posebno radosno vrijeme za sve nas.

Kamp Činta zaista je predivno mjesto za ovakve susrete, tik do mora, u malim drvenim kućicama i u sjeni stare borove šume. U kampu je vrlo mirno jer je izoliran, okružen šumom i ima vlastitu plažu, a opet je blizu mjesta Ugljana, udaljenog oko tridesetak minuta lagane šetnje uz more. Našem predavaču i njegovoj supruzi ovo je bilo prvo putovanje u Europu i zaista su uživali u svemu što su ovdje vidjeli i doživjeli. Zahvalni smo na njihovoj posjeti jer nam je brat Barrett predano i jasno izlagao iz Božje riječi, te nas dobro duhovno nahranio.

Za zadnji dan koji je bio ostavljen kao „slobodan“, organizirana je „sportska olimpijada“, zatim navečer „talentshow“ i „ribarska večer“. Na olimpijadi, koja se tradicionalno organizira svake godine, natjecala su se tri tima: Slovenija, Varaždin i Zagreb. Bilo je vrlo veselo s puno zanimljivih sportskih igara, a na kraju je pobijedio tim iz Zagreba. Nakon večere slijedio je „talentshow“ na kojem su pojedinci mogli pokazati svoje talente. Tako su neki svirali, pjevali, ispričali vic ili podijelili kratku priču. Ostatak večeri, bio je predviđen za druženje uz ukusnu ribu s roštilja koju nam je pripremio brat Jura iz Varaždina. Hvala svima koji su pomogli u nabavci, čišćenju i pripremanju ribarske večeri.

Osim predivne biblijske poruke, odmora i druženja, ovaj kamp je bio i dobra prilika za povezivanje braće i sestara iz različitih crkvenih zajednica. Tako su osim iz Kristove crkve iz Zagreba, Varaždina i Zaprešića, na ovom susretu bili i članovi Kristove međunarodne crkve Zagreb, Evanđeoske pentekostne crkve Radosna vijest Zagreb, Baptističke crkve Zagreb-Malešnica, obitelj iz zajednice u Austriji i velika grupa vjernika iz Slovenije.

Kristove crkve vas pozivaju da se i vi iduće godine pridružite ovom susretu jer su svi dobrodošli!

Iva Đaković, Kristova crkva Zagreb

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher