Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Korejski zbor posjetio Sisak

Sisak, 31. siječnja 2020. (IBA) – Zbor iz Koreje oduševio je svojim nastupom kako vjerničku zajednicu tako i mnoge Siščane. Nisu samo pružili nezaboravni glazbeni doživljaj nego duhovno iskustvo Božje prisutnosti.

Prva pjesma sa kojom su počeli koncert bila je ”Oče Naš” na korejskom za što je zbog skučenog prostora bilo onemogućeno imati projekciju sa prijevodom. Usprkos tome mnoge oči su zasuzile zbog načina izvođenja i očite predanosti izvođača onome kojemu su riječi upućene.

Poseban doživljaj je bio slušati pjesme na hrvatskom ‘Ja volim te’, ‘Da moj isus ljubi me’ i ‘Kad glas svete trube jekne’, za koje su imali vremena uvježbati tek nešto više od mjesec dana, nakon što su primili poziv putem Viber-a.

Vrijeme do početka koncerta prije osvježenja kavom i čajem oni su se okupili na molitvu i u svome stilu oko petnaest minuta zajedno molili.

Ovu dragu grupu mladih ljudi sa njihovom voditeljicom Myung Sook Yang susreli smo za prošlogodišnjeg posjeta J. Koreji, krajem listopada, na biblijskom seminaru sa braćom B.Cenger i M.Salijev u gradu Daejeon.

Tada smo saznali da su moleći se koju zemlju da posjete na neobičan način saznali za Hrvatsku. Naš dolazak k njima potvrdio im je da se radilo o Božjem vodstvu. Tom prilikom smo upoznali i supruga voditeljice, koji je pastor u Prezbiterijanskoj crkvi.

Na kraju koncerta njihovom pozivu da se mole za prisutne, želeći ohrabriti i iskazati ljubav Božju, mnogi su se odazvali. Istim programom su nastupali i u BC Karlovac i BC Dubrava, koja je cijeli koncert stavila na YouTube, a može se pogledati ovdje.

M.Komanović

(preuzeto s baptist.hr)

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher