Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Konzultacije za osnaživanje Crkve


Vinkovci, 5.- 6. travnja 2019. U pokroviteljstvu PEV-a i suorganizaciji Lausannskog odbora u Vinkovcima su održane Strateške konzultacije za osnivanje i osnaživanje crkava u Hrvatskoj.

Lausannska mreža za podizanje i ohrabrivanje zajednica vjernika, u Hrvatskoj je započela 2016.g. a temelji se na vrijednostima Lausannskog zavjeta i motivirana je pozivom na akciju u Capetownovskom iskazu o predanju. Inicijatori i vrijedni organizatori su Stephen Bell, Emanoel Santos i Kostya Bakanov. Svrha je da lokalne zajednice biblijsko-teološki utemeljene i kulturno kontekstualizirane poveže zajedno u korist društvenim zajednicama.

Za slavonsku regiju u vinkovačkom pastoralnom centru Crkve Božje, skup je pozdravio Matej Lazar Kovačević, nadglednik. Tijekom dvodnevnih konzultacija su govorili organizatori Stephen, Emanoel i Kostya. Nadahnuto predavanje o prepoznavanju pulsa i važnosti osnivanja crkvene zajednice je imao gost, Seth Vano iz Španjolske. Darko Mikulić, pastor BC Slavonski Brod, imao je predavanje o važnosti mentorstva.

Svi nazočni pastori i suradnici su sudjelovali u organiziranim radionicama po zadanim temama. Zaključke radionica su izvrsno predstavili Damir Špoljarić, pastor EPC Osijek, David Kovačević, đakon Crkve Božje, Matej Sakač, EPC Osijek i Josip Dobutović, BC Andrijaševci. A osobiti blagoslov je bilo sudioništvo u radionicama i predstavljanje zaključaka mladih Crkve Božje, Borisa Hvale i Patricije Kovačević.

Dvodnevni susret je na poseban način bio blagoslovljen u agape zajedništvu. Domaći pastor, David Hvala, skrbio je za objed i odmor sudionicima ovog susreta.

Želimo li doprinijeti pozitivnoj promjeni našeg društva, valja nam živjeti Božje vrijednosti i to u zajedništvu i jedinstvu! „Vi ste sol zemlje. Vi ste svjetlost svijeta“ nalazimo poziv Gospodina Isusa s Gore blaženstva. (Mt 5,13-14) Ujedinjeni služenjem i zajedničkom vizijom, biti ćemo dijelom suvremenog društva i aktivno ćemo sudjelovati u suvremenim izazovima.

04/19

Foto – Dragan Olđe

(preuzeto s crkvabozja.hr)

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher