Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Kamp „Evanđelje Kralja Isusa“

 

„Ovo je Sin moj, ljubljeni, koji mi je po volji“ (Matej 3,16-17)

Od 09. do 16. kolovoza 2017. godine održan je na otoku Ugljanu u Činti, kampu Saveza baptističkih Crkvi u Republici Hrvatskoj (RH), 48. Biblijski kamp Kristove Crkve pod nazivom „Evanđelje Kralja Isusa“.

Na kampu je sudjelovalo 80-ak vjernika i djece iz raznih kršćanskih Crkvi. Uz organizatore Kristove Crkve, sudjelovali su članovi Evanđeoskih pentekostnih Crkvi, Baptističkih Crkvi, Riječi života te drugi.

Glavni govornik bio je Jordan Hubbard, propovijednik Crestview Kristove Crkve u mjestu Waco iz Teksasa (SAD), koji je doktorirao na Abilene kršćanskom sveučilištu na području kršćanske službe.

U večernjim satima, propovijednik Hubbard govorio je na teme „Što je to dobro u Dobroj vijesti“, „Mesija kojeg bismo mi izabrali“, „Kralj koji oprašta“, „Na krstarenju s Kristom“ te „Uskršnja povorka“.

U nedjelju, 13. kolovoza održano je nedjeljno bogoslužje na kojem je također propovijedao Hubbard na temu „Ohrabri se“. Večeru Gospodnju vodio je propovijednik Mladen Dominić iz Kristove Crkve Varaždin, a dijelili su je brat Miroslav Sabolić iz EPC Radosna vijest, Zagreb te brat Zoran Đaković iz Kristove Crkve, Zagreb.

Svakog je jutra prije početka dnevnog rasporeda održavana molitva, a popodne, nakon ručka, bili su razgovori u grupama na kojima se promišljalo o pojedinim temama prethodnih predavanja s posebnim naglaskom na životna iskustva vjernika. Djeca su također imala svoju grupu, a mladi svoju.

Posljednje večeri, u utorak 15. kolovoza, održan je talent show te ribarska večer. Na talent showu sudionici kampa pokazali su svoje talente, a djeca su bila najaktivnija. Posebno je bio zapažen Ilija Pavić, koji je u ulozi voditelja glumio Ćiru Blaževića. Na ribarskoj večeri, uz majstorsku ruku Jure Lazara, bilo je ispečeno više od 100 porcija ribe sa žara.

Radujemo se novom susretu nagodinu!

„Moram objaviti dobru vijest o kraljevstvu Božjem, jer sam radi toga poslan“ (Luka 4,43)

Robert Bogešić

 

 

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher