Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Kako funkcionira obitelj, tako funkcionira društvo

HRT emisija Duhovni izazovi izvijestili su 16. studenog 2013. godine kako je u prostorima Hrvatske biskupske konferencije 12. studenog 2013. godine, održan Deveti međureligijski skup na temu “Iskustva vjerskih zajednica u očuvanju braka i obitelji”.

Na skupu, na kojem je prihvaćena Zajednička izjava o referendum o obitelji, nisu sudjelovali predstavnici Evangeličke crkve I Koordinacije Židovskih općina , koji su se još ranije očitovali protiv.

Emitirajući izjave predstavnika pojedinih vjerskih zajednica, predstavnik Evanđeoske pentekostne crkve u Republici Hrvatskoj (EPC RH) Danijel Berković je istaknuo, između ostalog, kako EPC sve više zadnjih godina u središtu svojih aktivnosti ima brak i obitelj, posebno što se tiče mladih obitelji i bračnih zajednica, dok je glavni tajnik Saveza Baptističkih crkvi (SBC) Željko Mraz naglasio kako je obitelj Božja ustanova i osnovna jedinica društva te o njezinom funkcioniranju ovisi i funkcioniranje cijelog društva.

U emisiji je, između ostalog, naglašeno kako su razlozi da svaki treći brak u Hrvatskoj završava s rastavom nevjera, nasilje, alkoholizam, nespremnost na kompromise, a u posljednje vrijeme i sve teža ekonomska kriza.

U Zajedničkoj izjavi naglašeno je da predstavnici vjerskih zajednica podupriru predstojeći referendum o ustavnom definiranju braka.

Više možete pogledati na

http://www.hrt.hr/index.php?id=enz&tx_ttnews%5Bcat%5D=486&cHash=e886305835

 

Priredio Robert Bogešić

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher