Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Jeste li se ikada izgubili u mraku?

Ako ste sami, ovo može biti užasavajuće iskustvo jer ne znate kakva opasnost vreba oko vas. Međutim, ako ste s drugima, njihova prisutnost može vam dati varljivi osjećaj sigurnosti, sve dok ne čujete nekoga iz grupe da plače od boli jer je uganuo gležanj ili udario u drvo. Sada, vaša grupa shvati da se izgubila i očajno treba pomoć kako bi izašla iz šume u kojoj je zalutala. Odjednom, kroz drveće, jedan od vaših prijatelja primijeti neku svjetlost u daljini i zajedno se počinjete primicati svijetlećem objektu.

Kako se približavate, put postaje sve više vidljiv i korak po korak, vaša grupa probija se kroz drveće. Ono što osvjetljava vaš put u potpunosti je zaokupilo vašu pozornost tako da vam ono što je bilo uznemiravajuće u mraku više ne odvraća pažnju. Nada zamjenjuje strah, svjetlo zamjenjuje tamu i sada vam se putovanje kroz šumu čini mogućim.

U 2015. godini mnogi su se fokusirali na svjetske događaje koji su onda njihovu pažnju odvratili od puta u šumi i usmjerili na zle opasnosti koje vrebaju u mraku. Dok ulazimo u 2016. godinu, naš DPB tim želi vas ohrabriti da svakodnevno provodite vrijeme uz Božju Riječ i oslanjate se na Njega kako biste mogli uspješno upravljati svim događajima koji su ispred vas (čitanje Božje Riječi u godinu dana). Slijedite Isusa, nemojte ići sami. Pronađite nekoga koga ćete ohrabriti na ovome putovanju vjere kako biste i sami rasli u vjeri i ostali usmjereni na SVJETLO!

U Riječi bijaše život i život bijaše ljudima svjetlo; i svjetlo u tami svijetli i tama ga ne obuze.” Ivan 1:4-5

Božji blagoslov,
Steve Meeker, direktor DPB-a

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher