Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

NAJAVA: Je li znanost pokopala Boga?, Zagreb, 30. listopada 2013.

Je li znanost pokopala Boga?

predavač: dr. John Lennox, Green Templeton College u Oxfordu

30. listopada 2013.
18:30 sati

Mjesto: Filozofski fakultet, Zagreb
Organizatori: STEP i Odsjek za povijest Filizofskog fakulteta, Zagreb

Organizatori predavanja s velikim uzbuđenjem i očekivanjima najavljuju zagrebačko gostovanje jednog od najznačajnijih evanđeoskih apologeta današnjice dr. Johna Lennoxa. Predavanje na temu „Je li znanost pokopala Boga?“ dr. Lennox će održati u srijedu, 30. listopada 2013. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu u združenoj organizaciji udruge STEP i Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Ovo predavanje će ujedno biti i promocija hrvatskog prijevoda njegove knjige pod istim naslovom. Predavanje počinje u 18:30 sati i održava se u središnjoj dvorani Filozofskog fakulteta: D-VII.

Dr. John Lennox je profesor matematike i filozofije znanosti oxfordskog sveučilišta na Green Templeton College u Oxfordu. Pored stručnih radova, dr. Lennox je autor brojnih knjiga na temu odnosa vjere i znanosti, pouzdanosti Biblije od knjige Postanka do Otkrivenja, kritike tzv. novog ateizma, te nužnosti prisutnosti kršćanske vjere u svim sferama privatnog i javnog života društva. Dugo godina je profesor Lennox bio poznat u odvojenim krugovima: onim akademskim s jedne, i vjerničkim (napose u bivšim komunističkim zemljama) kao biblijski propovjednik, s druge strane. Pojavom tzv. novog ateizma i njegovih agresivnih izazova kršćanskoj vjeri, prof. Lennox je progovorio i kao prvoklasni znanstvenik i kao predani vjernik te tako prešao zid koji je odjeljivao znanstvenu i vjerničku zajednicu. Njegova je globalna popularnost dosegla kritičnu točku nakon ključnih debata sa prvacima novog ateizma Richarda Dawkinsa, Christophera Hitchensa i Petera Singera u kojima je prof. Lennox kompetencijom i uvjerljivošću u korist kršćanske vjere zatekao svoje suparnike te su oni redom tražili drugu priliku za debatni susret. Odjek ovih debata je toliko dalekosežan da su one postale klasično mjesto suvremenih debata o vjeri i razumu/znanosti. Ovo je prepoznalo i stručno vijeće Filozofskog fakulteta u Zagrebu te sukladno akreditiralo Lennoxovo predavanje u sklopu svog akademskog programa.

Organizatori pozivaju zainteresirane da se 30. listopada odazaovu pozivu i dođu na Filozofski fakultet u Zagrebu na predavanju koje će imati dvojak karakter: evangelizacijski – progovoriti skeptičnim studentima i profesorima i ohrabrujući – studentima, profesorima i općenito mislećim vjernicima, koji su iz nekog razloga nesigurni u intelektualnu branjivost Evanđelja Isusa Krista i neodlučni u njegovu naviještanju u kontekstu akademske zajednice i uopće javnosti.

E-poveznice na nastupe dr. Lennoxa koji daju uvid o karakteru i važnosti njegovog zagrebačkog predavanja.

http://www.youtube.com/watch?v=otrqzITuSqE

http://www.youtube.com/watch?v=J0UIbd0eLxw

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher