Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Izabran novi glavni tajnik WEA

New York, 23. siječnja 2015.

Međunarodno vijeće (IC) Svjetske evanđeoske alijanse (WEA) sa zadovoljstvom objavljuje da je jednoglasno izabralo biskupa Efraima Tenderoa za glavnog tajnika WEA. Biskup Tendero trenutno služi kao nacionalni ravnatelj Filipinskog vijeća crkava.

‘Od samoga nam je početka i tijekom cijelog procesa traženja bilo jasno da nam je potrebna Božja mudrost i vodstvo Duha u donošenju ove značajne i strateške odluke. Mi smo, ne samo zadovoljni, već i uvjereni da je Efraim prava osoba koja će WEA povesti u veliku budućnost’, rekao je Rev. Ndaba Mazabane, predsjednik IC i vd. glavnog tajnika WEA. ‘Njegovo razumijevanje naše globalne vizije i njegovo iskustvo vođe nacionalne Alijanse sigurno će mu pomoći da s našim članicama postigne veći globalni utjecaj.’

Biskup Tendero nasljeđuje dr. Geoffa Tunnicliffe koji je početkom prošle godine najavio da se neće kandidirati za treći mandat nakon što je vodio WEA u posljednjih deset godina.

Nakon imenovanja, biskup Tendero rekao: ‘Dirnulo me povjerenja koji je dano da vodim evanđeoske kršćane širom svijeta. To je ogroman posao i ja sam svo povjerenje stavio u svemogućega Boga koji me zove u tu službu, vjerujući da će mi on dati mudrost, naklonost i milost potrebnu za obavljanje ove značajne dužnosti.’

Biskup Tendero će započeti svoj petogodišnji mandat 1. ožujka 2015.

‘Pozivam sve vas da njega i njegovu obitelj imate u vašim molitvama, te da ga na svaki mogući način podržite, dok se priprema za zadatke koji pred njim stoje’, zaključio je Rev. Mazabane.

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher