Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Impact Kosova 2018

 

Od 9. do 15. srpnja 2018. godine oko 380 mladih iz 27 zemalja okupilo se u Prištini, glavnom gradu Kosova, gdje su tijekom tjedan dana u Prištini, Mitrovici, Vučrri, Gjakovu, Suhareki i Gjilanu održavane evangelizacije i naviještana je Radosna vijest Isusa Krista.

Održavanje Impacta Kosova 2018. poklopilo se s obilježavanjem 10. godišnjice Kosova kao neovisne nacije.

Impact Kosova 2018 bio je organiziran pod pokroviteljstvom Pentekostalne europske zajednice (PEF), u suradnji s Evanđeoskom crkvom Kosova koju vodi pastor Artur Krasniqi.

Po kosovskim gradovima u evangelizacijama i ostalim aktivnostima sudjelovali su vrlo učinkoviti i dinamični timovi volontera, uz podršku PEF-a, kojeg su zastupali Daniel Costanza, Markku Ovaska, Veera Zagrljaj i Stefan Ross.

Jutarnji molitveni sastanci održavani su u prištinskoj srednjoj gimnaziji te su bila obilježena divnim ozračjem hvale i štovanja Gospodina Isusa Krista, molitvama i poticajnim porukama raznih govornika.

Svake su večeri održavane aktivnosti na otvorenom gdje su sudjelovali mnogi timovi i proslavljali Isusovo ime na različite načine, uključujući glazbu, drame i aktivnosti za djecu, te osobne razgovore i molitve. Božja je naklonost također bila vidljiva i u pravnim dozvolama koje su dodjelile lokalne vlasti za održavanje tih aktivnosti.

Bilo je očito da je Duh Božji bio na djelu, kad je stotinu ljudi odgovaralo vrlo otvoreno i na razne načine na poruku Evanđelja.

Vidjelo se kako su to rezultati mjesečnih molitava i posta, kao i dijela mjesnih crkvi. Bilo je to potvrda kako, unatoč vrlo snažnoj prisutnosti islama (96% stanovništva), Evanđelje je i dalje Božja sila za spasenje onih koji vjeruju.

Nastavimo moliti za vodstvo i djelo Duha Svetoga u mnogim srcima kao i za predstojeće aktivnosti.

Izvor:
Sjedište PEF,
Bruxelles, Belgija.

 

(za pev.com.hr uredio Robert Bogešić)

 

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher