Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

ICEJ Konferecija “Novi horizonti u jedinstvu”

Stuttgart, 20. travnja 2013. – U dvorani Gospel Foruma u Stuttgartu održana je 20 travnja 2013. godina, u organizaciji ICEJ (Internationale Christliche Botschaft Jerusalem-Međunarodno kršćansko veleposlanstvo Jeruzalem), jednodnevna konferencija “Novi horizonti u jedinstvu”, na kojoj su sudjelovali Daniel Yahav, židovski župnik u Tiberiji, Naim Khoury, palestinski pastor u Betlehemu, Garib Garziz iz Alžira i Peter Wenz, voditelj Gospel Foruma. Program je vodio Gottfried Buehler, voditelj ICEJ za Njemačku.

U svojim izalganjima predavači su iznosili vlastita iskustva u širenju Radosne vijesti među različitim narodima, koji žive jedni pored drugih, između židova, kršćana i muslimana. Jedan od ciljeva Konferencije bio je dati novi poticaj u razumijevanju Božje volje o jedinstvu kršćana, u prepoznavanju vremena u kojem se živi, kao i smjerova u kojima treba djelovati kako bi se dalje širilo Božje kraljevstvo. Peter Wenz, voditelj Gospel Foruma posebno je govorio na temu iz Poslanice Efežanima 4,10-14, ističući potrebu postiznja jedinstva i izgradnje Kristovog tijela.

U prvom dijelu predavanja održana je molitva za Izrael, Palestinu, vjernike u zajednicama na tim područjima, te za sudionike konferencije, dok je u drugom dijelu održana molitva za Njemačku, za Kristovo tijelo, te za Božji blagoslov nad vjernicima. Prikazana su također i iskustva preživjelih Židova u holokaustu u Drugom svjetskom ratu, kao i aktivnosti ICEJ-a u Izraelu u njihovom pomaganju i zbrinjavanju.

Tijekom konferencije slavljenje i obožavanje Boga vodio je glazbeni tim sastavljen od izvođača iz raznih kršćanskih zajednica, a plesna grupa Profil izvela je dvije plesne točke.

Dana 21. travnja 2013. godine održana je takva konferencija i na sjeveru Njemačke, u Tostedtu, na kojoj je, uz navedene sudionike, sudjelovao i Ingolf Ellssel član Svjetskog odbora pentekostnog pokreta.

Robert Bogešić

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher