Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Godišnja Konferencija Crkve Božje u RH, Vinkovci, 21.-23. studenog 2014.

Tri je uzastopna dana Pastoralni centar u Vinkovcima bio mjesto gorućih molitvi, duhovnog uzdizanja i izražavanja predanosti Bogu pred nadolazećim životnim izazovima. Voditelji i predstavnici crkava iz regije, zajedno s domaćim vjernicima i voditeljima, učinili su da bogoslužna dvorana bude ispunjena. Snažne i poticajne poruke, koje su prenosili gosti govornici, bile su poput živog Božjeg govora i pozivale su nazočne – u skladu s Božjom riječi – na duhovnu budnost i hrabro suočavanje s mnogobrojnim iskušenjima. Iskreno i prisno zajedništvo vjernika od Makedonije do Mađarske predivno se iskazivalo kroz bratske zagrljaje, međusobno upućene molitve blagoslova, srdačne razgovore na domjencima u predvorju ili kroz jednostavni stisak ruke uz pozdrav: “Želim ti Božji blagoslov!”

KONFERENCIJA CRKVE BOŽJE u RH 2014

Nadglednik Crkve Božje u RH, Matej Lazar Kovačević, domaćin skupa, prisutne je pozdravio Pavlovim pozdravom: “Milost Gospodina Isusa Krista, ljubav Boga (Oca) i zajedništvo Duha Svetoga neka bude sa svima vama!” (2 Kor 13,13). Posebno je izrazio radost što Konferenciji prisustvuje i nadglednik Makedonije (Ipče Trajče Ajrovski), Srbije (Miroslav Radovanović) te Mađarske (Istvan Kocsis), kao i đakon Crkve Božje u BiH (Zlatko Tuzlak). Pozdravio je i predstavnike drugih denominacija na Konferenciji: Protestantske reformirane kršćanske crkve (Osijek), EPC Kristovne duhovne crkve (Cerna), Misije Kristove crkve (Vukovar).

S gorljivošću je naglasio da Evanđelje ostaje, i u današnje vrijeme brzih promjena, snaga Božja na spasenje svakome tko vjeruje – dar Božji, koji treba primiti i davati dalje! “Mi smo ljudi Evanđelja”, istaknuo je i nastavio nadahnuto, “a Evanđelje je Božja životna obnoviteljska snaga!” Pročitajte više

(11/2014, Vladimir Pšenko, suradnik)
(preuzeto s www.crkvabozja.hr)

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher