Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Godišnja konferencija Crkve Božje u Makedoniji

Crkva Božja u Makedoniji Ohrid, Struga (Makedonija), od 01. – 03. srpnja 2016.

Crkva Božja u Makedoniji je u poznatim gradovima Ohridu i Strugi, organizirala godišnju konferenciju. Tema konferencije naglasila je poslanje Crkve s naslovom „Crkva pod otvorenim nebom“ i „Crkva na ulici“. Pozivom nadglednika Crkve Božje u Makedoniji, Ipčeta Ajrovskog, uz domaće vjernike, na konferenciji su sudjelovali studenti sa sveučilišta (ETS-a) European Theological Seminary, Kniebis, Crkva Božja u Njemačkoj te predstavnici Crkve Božje iz Srbije i tim Crkve Božje iz RH.

Gost govornik John Morgan, pastor Crkve Božje (Florida, SAD) naglasio je kako poslanje Crkve pod otvorenim nebom je moguće ako se Crkva i vjernik pojedinac nalaze na pravom izvoru: u Božjoj Riječi, u molitvi i snazi koja dolazi po Duhu Svetom. Isto tako i koliko se odriču sebe i danomice nose svoj križ. Također, gost govornik, nadglednik Crkve Božje u RH, Matej Lazar Kovačević za djelovanje „Crkve na ulici“ naznačio je nužno pronalaženje metoda u sve složenijim izazovima vremena kako bi se nepromjenjivo Evanđelje na svjež i razumljiv način svjedočilo čovjeku današnjice. Kao primjer služenja u zahtjevnom kontekstu svake mjesne Crkve, naveo je novozavjetni primjer evanđelista Filipa, Dj 8,26-40. Filip je primjer poslušne vjere, bliskoga odnosa s Gospodinom, utemeljen u Božjoj Riječi, te primjer služenja mnoštvu u urbanoj sredini i pojedincu na pustome mjestu.

Uz domaće sudionike, svoj doprinos konferenciji dao je i tim mladih iz Hrvatske. Mladi su sudjelovali u slavljenju pjesmama, animiranju djece i mladih. Voditelj tima David Kovačević, u uvodnoj je poruci naglasio razlikovanje uzvišenih ambicija u Kristu nasuprot varljivim ambicijama koje nameće svijet, prema predlošku iz Mateja 20,20-28. Nazočni su bili blagoslovljeni i inspirirani Riječju Božjom za snažnije svjedočanstvo Gospodina našega Isusa Krista u izazovima današnjice.

07/16 Matej Ivankovac, Vinkovci

(preuzeto od crkvabozja.hr/)

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher