Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Fingerprint #4

Rijeka, 11. – 13. listopada 2019. (IBA) – Pastoralni centar „Riječ i život“ za vikend postao je glavno mjesto događanja za mlade kršćane.

U Rijeci se već tradicionalno, četvrtu godinu zaredom održala konferencija za mlade kršćane „Fingerprint“, no ovoga puta u nešto drugačijem izdanju. Prva i najuočljivija promjena bio je glavni govornik. Umjesto Stojana Gajickog koji je tu ulogu imao zadnje tri godine došao je Nebojša Đurić, karizmatičan i popularan propovjednik, pastor Evanđeoske pentekostne crkve ‘Hosana’ u Puli.

Glavna nit triju propovijedi tijekom konferencije bila je uzdrmati ljude u crkvi koja nikad ne bi smjela biti dosadna kao što ni Bog nikada nije. Pastor Đurić pozvao je mlade na aktivnost i djelovanje. Novitet su bile i interaktivne online ankete te mogućnost slušatelja da anonimno postavljaju pitanja tijekom propovijedi.

Subota navečer donijela je još jednu novost u Fingerprint, ali i kršćanske konferencije uopće: cijeli se program preselio iz crkve u centar grada u kafić „Nad urom“, a te je večeri govorio fra Ivan Matić, svećenik i karizmatik, poznatiji kao voditelj u kući susreta Tabor. Fra Matić je na jednostavan način iznio poruku o Božjoj ljubavi za nas što se izravno nadovezalo na samu temu konferencije koja je ove godine bila izražena na opet malo drugačiji način – simbolima: križ jednako srce. 

Organizacijski tim – kojeg su činili Lea Sečen Matošević, Melanie Ivančević, Maja Šimičić Roksandić, Rahela Grozdanov, Vladimir Matošević, Ruben Sečen, Ivan Špoljarić, Dean Birtić i Samuel Roksandić – pobrinuo se da ni u slobodno vrijeme ne nedostaje sadržaja pa su tako bile ponuđene društvene igre, radionica slavljenja kroz ples i projekcija filma „Breaktrough“. Cijelo je vrijeme svim prisutnima bila dostupna molionica, a moglo se i potražiti stručne osobe za razgovor i molitvu. Prisutni su bili također ohrabreni, ali i izazvani video svjedočanstvima Vladimira Matoševića i Samuela Roksandića koji su prezentirali kako oni čine kršćanstvo atraktivnim.

Ipak, uz sve novitete, one uspješne i za Fingerprint prepoznatljive specifičnosti nisu se mijenjale. Band „RiStream“ je dakako dizao sve na noge slavljenjem uz suvremenu kršćansku glazbu, a Ruben Sečen je i ove godine pripremio i vodio igre koje su dizale atmosferu i razbijale led među mladima. U ovaj niz spada i ona tehnička strana konferencije: organizacija je opet bila na zavidnoj razini, a za sve koji nisu mogli fizički biti prisutni bio je osiguran live prijenos. Snimke su i dalje dostupne ovdje.

(preuzeto s baptist.hr)

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher