Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Europski parlament odbio glasovati o pobačaju kao temeljnom ljudskom pravu

(Foto: bitno.net)

Velika pobjeda savjesti i razuma te brige za ljudska prava dogodila se danas u EU parlamentu kada je većina zastupnika odbila glasovati o prihvaćanju vrlo kontroverznog izvješća o ekstremističkim seksualnim i reproduktivnim pravima, tzv. „ ESTRELA Report“. Prijedlog rezolucije Edite Estrela izazvao je oštre polemike u Europskom parlamentu posebice zbog pokušaja sužavanja prava na “priziv savjesti” te definicije pobačaja kao temeljnog ljudskog prava, što je u suprotnosti mišljenju Europske komisije koja je naglasila kako EU nije nadležna za uređivanje tog pitanja.

Hrvatski su se zastupnici podijelili oko ovog pitanja. Zastupnici SDP-a u Europskom parlamentu u rezoluciji nisu našli ništa sporno i glasovali su za njeno prihvaćanje. Ruža Tomašić je najavila da će glasati protiv rezolucije, ali nije bila prisutna na glasovanju  kao ni zastupnik SDP-a Oleg Valjalo. HDZ-ovi zastupnici su glasovali protiv, svi osim Dubravke Šuice koja je poduprla ESTRELA izvješće.

Novija otkrića problematičnih točaka otkrivaju i to da se ova sporna rezolucija naslanja na skandalozne „Standarde spolnog odgoja u Europi“ koje su zapravo program seksualne inicijacije djece od dojenačke dobi te kao takve predstavljaju oblik sustavnog i struktuiranog zlostavljanja djece. Zbog ovog i nebrojenih drugih razloga podupiranje ove rezolucije od strane hrvatskih zastupnika predstavlja sramotan i vrlo neodgovoran čin.

U nastavku pročitajte izvješće European Dignity Watch-a o ovom događaju te kratki video o tome kako se zastupnik HDZ-a Ivo Stier založio za odbijanje ove rezolucije.

Više pročitajte  http://zdravstveniodgoj.com/news/sdp-ovi-i-neki-hdz-ovi-eu-parlamentarci-glasali-za-sramotnu-estrela-rezoluciju-vecina-ipak-protiv

(Izvor: http://zdravstveniodgoj.com)

Za pev.com.hr pripremio Robert Bogešić

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher