Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Europska baptistička konferencija službenika u radu s djecom i mladima

Elstal, siječanj 2014. (IBA) – U blizini Berlina, na posjedu Njemačkog baptističkog saveza u Elstalu, 17. do 21. siječnja 2014. godine održana je godišnja konferencija Europske baptističke federacije (EBF) za službenike u radu s djecom i mladima. Na konferenciji je prisustvovalo  45 predstavnika nacionalnih saveza iz 20 europskih zemalja uključujući i Savez baptističkih crkava u RH.

Tema ove konferencije bila je „Traženje jedinstva u Duhu”, a uz radne sastanke bilo je prilike čuti izlaganja iz različitih europskih zemalja i prezentacije radova nacionalnih saveza na području rada s djecom i mladima. Veliko zanimanje sudionika izazvalo je predstavljanje OMV programa kao specifičnog hrvatskog projekta na području obuke mladih vođa. Tijekom konferencije bilo je obilje mogućnosti za diskusiju o raznim temama važnima za rad s mladima i produbljivanje zajedništva među sudionicima. Glavni tajnik EBF-a, Anthony Peck, izvjestio je o projektima i događanjima u široj europskoj baptističkoj obitelji te potaknuo na posebnu molitvu za braću i sestre u Siriji koji prolaze kroz teške trenutke. Sudionici konferencije su nedjeljni dan proveli u baptističkim crkvama u Berlinu i okolici te sudjelovali na bogosluženjima.

U radnom dijelu konferencije sudionici su izabrali novi Odbor službenika u radu s djecom i mladima čiji je zadatak pripremati buduće konferencije i raditi na projektima od zajedničke važnosti za rad s djecom i mladima unutar EBF-a. Novi članovi Odbora su Filip Grujić iz Hrvatske koji je izabran za dopredsjednika Odbora te Yanita Georgieva iz Bugarske kao tajnica. Ostali članovi Odbora su: Andreas Hojmark Andersen iz Danske, predsjednik; Pille Havakats iz Estonije, blagajnica; Morten Øhrn iz Norveške, član odbora te Jeff Carter misionar iz Kanade, direktor Horizons programa za obuku volontera u radu s mladima.

Konferencija je završila Gospodnjom večerom i zajedničkom molitvom na različitim europskim jezicima ali u jednom Duhu.

Filip Grujić

 (preuzeto s baptist.hr)

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher