Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Drugi Dani otvorenih vrata

Rijeka, 2. lipnja 2019. (IBA) – Tijekom prvog lipanjskog vikenda u Pastoralnom centru riječke Baptističke crkve održani su drugi Dani otvorenih vrata. Riječ je o manifestaciji kojom se na različite načine htjelo motivirati zajednicu da se svatko sa svojim sposobnostima uključi u služenje, posvijesti zajednici društveno okruženje i potrebe ljudi, a posjetiteljima ispriča priču zajednice i Isusa Krista.

 

Subotnje jutro je bilo posvećeno djeci i ženama. Djeca su imala prigodu pogledati jednu epizodu animirane serije ‘Superknjiga’ u kojoj se prikazuju biblijske priče i vrijednosti. Uz film bila je to prigoda za druženje, učenje pjesme i susret s robotom Gizmom, zaštitnim znakom cijele animirane serije kuće CBN ( The Christian Broadcasting Network).

Humanitarni buvljak je zamišljen kao mjesto na kojemu su žene mogle kupiti/prodati/zamijeniti dječje stvari i igračke i stvari iz kućanstva. Budući da je buvljak bio humanitarne naravi prikupljeno je oko 3000 kn od donacija i taj će iznos biti uplaćen Pedijatrijskom odjelu Dječje bolnice na Kantridi.

Dr. Lidija Matošević progovorila je o Isusu koji, iako Židov, nije ostao u tim okvirima već je svojim djelovanje otvorio vrata u ono što je on nazivao ‘Kraljevstvom Božjim’ svim narodima. Nakon njezina izlaganja poveo se zanimljiv razgovor.

Na večernjim programima kroz sva tri dana glavni govornik bio je Jasmin Avdagić, pastor šibenske kršćanske zajednice. Posvjedočio je o tome kako je od čovjeka ljutog na Boga i cijeli svijet postao propovjednikom Radosne vijesti – Evanđelja Isusa Krista. Prve je večeri ohrabrio prisutne u njihovoj vjeri, da bi zadnje večeri pozvao slušatelje da se odluče povjerovati Bogu koji nam se objavio i u Isusu pokazao put u život, darujući smisao ovim nekoliko desetaka godina koliko hodimo ovim svijetom. ‘Kršćanstvo je jedina religija koja se frontalno suočava sa smrću,’ istaknuo je Avdagić, i zato je ono Radosna vijest za sve ljude. O načinu na koji su susreli Boga i kako je njihov život oblikovala vjera svjedočili su Rahela Grozdanov i Giorgio Grlj. Kroz program su vodile Lea Sečen Matošević i Estera Sečen.

U glazbenom dijelu programa nastupao je zbor Baptističke crkve ‘Gloria Dei’ pod vodstvom Marte Sečen, slavljenički band, te kao posebni gosti tamburaši KUD-a Zametski koren’ pod umjetničkim vodstvom maestra Emila Mancea, u koordinaciji Veljka Ćikovića, potpredsjednika društva. S KUD-om Zametski koren BC Rijeka već niz godina održava prijateljske kontakte što je rezultiralo s nekoliko humanitarnih koncerata. Kako ta suradnja izgleda između ostaloga moguće je vidjeti i u spotu koji su zajednički snimili s Rahelom Grozdanov.

Veliki broj članova crkve se uključio u ostvarenje projekta i nemoguće ih je sve poimence navesti. Nacionalni (HRT, HKR) i lokalni mediji (Novi list) popratili su cjelokupno događanje bilo u najavi, bilo u reportažama. Na kraju ostaje vjera da će dobri plodovi ovog napornog vikenda dozrijeti u pravo vrijeme.

Jasmin Avdagić. Foto: GG

(preuzeto s baptist.hr)

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher