Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Dr. Paul Cameron – Tri prijetnje zapadnoj civilizaciji

Sisak, 5. – 11. listopada 2013 (IBA) – Na poziv BC ”Betel” Sisak i pastora Miloša Komanovića u Hrvatskoj je u razdoblju od 5.-11. listopada 2013. boravio Dr. Paul Cameron, istraživač i kliničar.

Tijekom svog boravka u Hrvatskoj održao je niz predavanja u Crikvenici, Krapini, Čakovcu i Sisku na temu Tri prijetnje zapadnoj civilizaciji. Statistički podaci, rekao je Dr.Cameron, pokazuju kako Europa, kao i Hrvatska, odumiru jer natalitet pada, a mi kao nacija sve više starimo. Druga činjenica je da imamo sve više brakova bez djece, što podupire ovaj trend i treća da se promovira davanje posebnih prava homoseksualnom načinu života što također ide u istom smjeru.

U posebnom osvrtu na homoseksualnost pokazao je kako ne postoji znanstveni dokaz da se netko rađa kao homoseksualna osoba. Dr.Cameron je pokazao iz statističkih podataka Danske i San Francisca da je prosječni životni vijek u homoseksualnih osoba koji žive u takvim partnerstvima oko 20 godina kraći od životnog vijeka heteroseksualnih osoba koje žive u bračnoj zajednici. Osim toga, istraživanja koja su provodili znanstvenici (prikazana su tri izvješća) pokazuju da je 23-27% homoseksualaca izjavilo kako su imali odnose sa dječacima od 16 godina na niže.

Dr. Paul Cameron rođen je 1939. godine. Diplomirao je 1961. na Los Angeles Pacific College (društvene znanosti), magistrirao 1962. na California State University Los Angeles (psihologija/sociologija) i doktorirao 1966. na University of Colorado (socijalna psihologija ličnosti).

Njegova specijalnost je seksualna društvena politika u ova dva vida:

1. Socijalni efekti različitih sustava navika (npr. zloporaba droga, pušenja, homoseksualnost)

2. Filozofski, ekonomski i seksualni čimbenici koji utječu na kolektivno zdravlje i opstanak; demografija: natalitet, brak i kulturna održivost.

Na temelju njegovog istraživanja (prije više od 30 godina) u SAD-u je donesen zakon o zabrani pušenja u zatvorenom prostoru jer je dokazao štetnost duhanskog dima na nepušače (tzv. pasivno pušenje). Dr. Paul Cameron je osnivač Family Research Instituta čiju stranicu možete posjetiti na www.familyresearchinst.org Izjavio je da je spreman ponovno doći u Hrvatsku na poziv bilo koje zainteresirane strane po ovim pitanjima.

Miloš Komanović

(preuzeto s www.baptist.hr)

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher