Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Doručak za žene – Utrka života

Varaždin, 05. listopada 2019. – U velikoj dvorani hotela Turist u Varaždinu 05. listopada 2019. godine održan je drugi varaždinski „Doručak za žene” koji je okupio više od 120 žena, ali i njihove djece.

Podsjetimo, pokret „Doručak za žene” nastao je u Švicarskoj 1983. godine, kao odgovor na specifične potrebe žena i ubrzo se proširio u više europskih zemalja pa je tako prije 20-ak godina stigao i u Hrvatsku.

„Nama je osobito zadovoljstvo što je inicijativa ove godine saživjela i u Varaždinu. Prvi naš Doručak održan je u travnju, a okupilo se nevjerojatnih stotinu žena. Atmosfera je bila čudesna, žene su bile oduševljene svime što se događalo; temom naše govornice, osobnim svjedočanstvima, glazbom, tombolom. To nas je utvrdilo u uvjerenju da moramo nastaviti jer je blagoslov svakoj ženi provesti koji sat izvan uobičajenih okvira, u opuštenoj atmosferi, dijeleći vlastita iskustva, životne situacije i probleme s osobama koje ih razumiju jer prolaze slične drame. Nadasve su dragocjena novostečena prijateljstva – rekla je za Aktualno.hr Karmen Galović Lovaković iz udruge Doručak za žene Varaždin.

Na druženju je tema bila Utrka života, o čemu je govorila Vanja Bule, voditeljica brojnih humanitarnih projekata te projekata vezanih uz rad sa ženama i djecom. Bule je i realizatorica inovativnog projekta za djecu Superknjiga koji se prikazuje na Novoj TV, a ima MBA diplomu američkog Regent Universityja.

Naš organizacijski tim koji se sastoji od osam entuzijastičnih žena – kršćanski, na srcu ima ovim putem ženama grada Varaždina dati nadu i rei da u svojim brigama, strahovima, depresijama, neizvjesnostima, financijskim i mnogim drugim problemima nisu same. Bez obzira na okolnosti, bezgranična Božja milost i ljubav daju nam novu životnu perspektivu, donosi nam svjetlo, radost, optimizam, mir i snagu za nove životne izazove – zaključila je Galović Lovaković.

(ak/aktualno.hr)

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher