Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Doručak za žene u Osijeku

Ženski odjel Protestantskoga evanđeoskoga vijeća organizirao je 23. ožujka u hotelu Osijek proljetni doručak za žene. Posebna gošća – Žuža Onasoga iz Srbije, govorila je o temi „Voli svoj život“. Marija Koprivnjak, uz pozdrav u ime organizatora, objasnila je kako je svakoj gošći namijenjena uz biblijski citat i jedna vrećica cvjetnog sjemena, čime se željelo podsjetiti na poruku majke Terezije: Cvjetaj tamo gdje si posijana. „Mi žene pozvane smo suosjećati sa ženama koje pate zbog svoje ili tuđe greške“, kazala je Marija Koprivnjak i napomenula kako je cilj pokazati sitnim gestama protkanim s mnogo ljubavi da život ima smisla i da ni jedna suza nije uzaludna.

U bogatome i dobro osmišljenom programu, mogla se čuti i priča Vukovarke Ljiljane koja se, kako je rekla, s Božjom pomoći izvukla iz pakla alkoholizma i na kraju poručila kako Bog nikada ne napušta svoju djecu. Priču je imao i mladi Vladimir Ferdelja, student druge godine zagrebačkoga Ekonomskoga fakulteta, a on ju je „odrepao“.

Katkad je doista teško voljeti život ispunjen teškoćama, a mi žene i brige čitavoga svijeta često natovarimo na svoja ramena. No željela bih ohrabriti sve žene i kazati im da je naša nada u Bogu, a dom u nebu – kazala je Žužana Onasoga. Dodala je kako svaka žena ima svoju specifičnu priču, jer „Bog ih za svaku drukčije piše“.

Lj. Bobalić, preuzeto iz Glasa Slavonije

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher