Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Doručak za žene – Bog ostaje na našoj strani

U organizaciji Ženskog odjela pri Protestantsko-evanđeoskom vijeću upriličen je skup za žene pod nazivom Doručak za žene u Hotelu Osijek, dana 16. studenog 2013.

Pozivu se odazvalo preko 200 žena, tako da združene dvorane Hrast i Javor nisu mogle primiti sve pristigle sestre u Kristu i njihove prijateljice. Osoblje hotela naknadno je uguralo u pretrpan prostor još jedan veliki stol i mnogo stolaca.

Tema Doručka bila je samo okvirno naznačena na pozivnicama kao „Iznenađenje“ te kao takva nije ni približno mogla najaviti raskošan duh slavljenja koji je ubrzo zahvatio sve nazočne kako je Romska glazbena grupa iz Leskovca RS, na čelu s bratom i pastorom Romske crkve Šerifom Bakićem, započela s romskom glazbom i slavljeničkim pjesmama. Teško je bilo ostati prikovan za sjedalo i ne prepustiti se plesnim ritmovima uglazbljenih pjesama-radosnica donešenih pred nas temperamentom i žarom Romske zajednice.

Prije svih naših pjevačkih i plesnih egzibicija, nahranivši duh molitvom, a tijelo hranom, čuli smo dva vjernička svjedočanstva. Najprije životnu priču i svjedočanstvo o obraćenju samog pastora Šerifa Bakića, a potom i sestru Maricu Tutić, pastoricu crkve Riječ Života u Osijeku. Njihova nas iskustva uče da i u najbolnijim trenutcima u životu Bog ostaje na našoj strani, potpuno vjeran i predan našem dobru. Bog je to svakovrsne utjehe, kako ga opisuje apostol Pavao i Božja riječ zapisana u Bibliji.

Kata Lenđel

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher