Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

DOLINA BLAGOSLOVA – treća obljetnica

 

Vukovar, 25. svibnja 2013. – U subotu, 25. svibnja, u prostorijama hotela Lav, održana je 30. po redu Dolina blagoslova (http://am-video.org). Na ovoj trećoj godišnjici pjesničkih i glazbenih susreta posjetiteljima se obratio gradonačelnik Vukovara – Željko Sabo. Izrazio je svoju spremnost da nastavi graditi mostove mira u Vukovaru te podržao te iste napore zagovornika Doline blagoslova.

Snažne riječi podrške uputila je i počasna predsjednica Europskog doma Vukovar, gospođa Ljiljana Gehrecke. Susreti u Dolini blagoslova su i započeli u prostorijama Europskog doma Vukovar mjeseca svibnja 2010. Nekoliko mjeseci kasnije mjesto susreta postalo je samo središte Vukovara – prekrasno zdanje hotela Lav.

U glazbenom su dijelu programa nastupili glazbeni sastavi: Kralj slave (Kristova međunarodna crkva iz Zagreba), Rijeka života (Evanđeoska pentekostna crkva Belišće) i KUD “Zrinski” iz Tordinaca. U poetskom dijelu stihove su kazivali Siniša Cmrk iz Zagreba, Slavko Vranjković, župnik Katoličke crkve u Nuštru i drugi.

Prisutni su bili i posjetitelji štanda “Doline blagoslova”, koji se postavlja dan uoči ovog događanja. To je mjesto na kojem se promiču ovi susreti te daruju primjerci Novog zavjeta i knjige kršćanskog sadržaja. U dvorani hotela Lav našli su se i slušatelji radijskih poruka Dolina blagoslova, koje već više godina emitira Hrvatski radio Vukovar. Jedna je slušateljica pred prisutnima vrlo dirljivo iznijela koliko su joj emisije značile tijekom godina bolesti i stradanja.

Na ovom su susretu bili i predstavnici udruga koje Dolina blagoslova podržava: Udruga za dijalog i nenasilje te Udruga optimista Hrvatske.

Sljedeći su portali opširno najavili ove pjesničke i glazbene susrete:
http://vukovar-vu.com/vukovar/hrvatska/vukovar-dolina-blagoslova
http://www.vecernji.hr/regije/dolina-blagoslova-vukovaru-clanak-558835

           

Hrvatski radio Vukovar i radio Dunav su kroz tjedan najavljivali ovo događanje, a Dolina blagoslova je bila prisutna i na videozidu postavljenom pokraj glavne tržnice u gradu.

Ove mjesečne susrete organiziraju Crkva Božja u Vukovaru i Kristova crkva – misija Vukovar.

 

Vlado Pšenko

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb