Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Dolina blagoslova – treća godišnjica

Vukovar, 30. lipnja 2013. – Kako dolina suza može postati dolina blagoslova? Počasna predsjednica Europskog doma Vukovar, gđa. Ljiljana Gehrecke istaknula je kako svugdje oko nas ljudi pate i žive u dolini suza iz koje ne mogu naći izlaz, jer su se udaljili od Stvoritelja. Put dobrote, ljubavi, istine i samilosti je put koji vodi u dolinu blagoslova, naglasila je gđa. Gehrecke.

Te su riječi upućene 25. svibnja 2013. godine u prostorijama hotela Lav, gdje je održana 30. po redu Dolina blagoslova (http://am-video.org). Ti su pjesničko-glazbeni susreti, koje organiziraju Crkva Božja, Vukovar i Kristova crkva-misija Vukovar, započeli u svibnju 2010. godine u prostorijama Europskog doma Vukovar, a nekoliko mjeseci kasnije mjesto susreta postalo je središte Vukovara hotel Lav. Voditelji programa bili su David Kovačević i Renata Jurčević Pšenko.

Riječi pozdrava i ohrabrenja tijekom programa, uz gđu. Gehrecke, uputili su Vlado Pšenko iz Kristove crkve misija Vukovar koji je istaknuo, između ostalog, kako dolina suza može postati dolina blagoslova ako se međusobno potičemo biti bliže Isusu Kristu i bliže jedni drugima.

Matej Lazar Kovačević, pastor Crkve Božje u RH, Crkvena općina Vukovar uputio je nazočnina pitanje gdje se to večeras došlo sa željom ispunjavanja očekivanja. Ali, niti jedan čovjek ne može ispuniti naša očekivanja, naglasio je pastor Kovačević, ističući kako samo Spasitelj svijeta Isus Krist to može učiniti.

Govoreći o svom iskustvu, gradonačelnik Vukovara Željko Sabo naglasio je, između ostalog, kako se moli Bogu za mudrost u svom postupanju.

U glazbenom su dijelu programa nastupili glazbeni sastavi Kralj slave (Kristova međunarodna crkva iz Zagreba), Rijeka života (Evanđeoska pentekostna crkva Belišće) i KUD “Zrinski” iz Tordinaca. U poetskom dijelu stihove su kazivali Siniša Cmrk iz Zagreba, Slavko Vranjković, župnik Katoličke crkve u Nuštru i drugi.

Na ovom su susretu bili i predstavnici udruga koje podržavaju Dolinu blagoslova Udruga za dijalog i nenasilje te Udruga optimista Hrvatske.

Više možete vidjeti na:

1. dio http://www.youtube.com/watch?v=uKSap2nRqHE
2. dio – http://www.youtube.com/watch?v=bSAJ760lceQ

 

Za pev.com.hr pripremio Robert Bogešić

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher