Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Church Planting move!, Budimpešta

Od 14. do 17. travnja, 2015. u Budimpešti, Mađarska, održan je prvi po redu „Church Planting Move Summit“ u organizaciji Crkve Božje u Srednjoj Europi i na Balkanu. Vizija ovog događanja s naznakom je prepoznavanja kontinuiteta Božjeg djelovanja među našim narodima i zemljama u kojima živimo. Zajedno, kao Crkva Božja u Srednjoj Europi i na Balkanu, nastavljamo se otvarati inicijativi i djelovanju Duha Svetoga.

Želimo se posvetiti podizanju zdravih lokalnih zajednica u ovom dijelu svijeta, koje će sukladno Velikom poslanju Gospodina našega Isusa Krista aktivno doprinositi u promicanju Radosne vijesti. Misija Božjeg naroda proistječe iz ljubavi prema Bogu i za sve ono što Bog ljubi. S uvjerenjem smo da se naša ljubav pokazuje u povjerenju, poslušnosti i žarkom predanju Gospodinovoj Zapovjedi. Ispovijedamo vjerom da je Evanđelje Božja životna obnoviteljska snaga – „To je snaga Božja na spasenje svakome tko vjeruje!“ (Rim 1,16)

Braća na CPU Samitu

Bog voli sve ljude naših gradova i sela, suosjećajući s njihovim potrebama, želimo vidjeti Crkvu uključenu u proces njihove transformacije (Jona 4,11 i Luka 13,34). Cilj ovoga Summita bio je molitvom, štovanjem, dijeljenjem vizije i strategije, poticati i potvrditi valjanost zajedništva u procesu podizanja novih lokalnih zajednica.

Na Summitu je aktivno sudjelovao i tim iz Hrvatske. Nadglednik Matej Lazar Kovačević i tajnik David Hvala, sudjelovali su na redovnoj sjednici nadglednika Crkve Božje u Regiji – Srednje Europe i Balkana. Nadglednik Matej Lazar, među ostalim govornicima, pridružio se porukom o temeljima i perspektivama u službi Evanđelja. Svoj doprinos su dali i Vladimir Pšenko, Danijel Vuga, Davor Dobutović i David Kovačević. Ostajemo s molitvom i jasnom odlukom kako nam je dragocjeno priključiti se i biti suradnikom Božje inicijative i djelovanja!  Foto!

(04/2015, mr. sc. David Kovačević, đakon Crkve Božje u RH)
.
(preuzeto s www.crkvabozja.hr/)

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher